Söndag

Fick ett sms vid halv två inatt från min käre bror där det stod "snälla!" och tydliga instruktioner om vad jag skulle säga till mamma och pappa om var han har varit. Han lät jäkligt desperat. Jag tog tillfället i akt och tänkte inte låta mig utnyttjas gratis så jag svarade:

-Vad får jag?

Han svarade "vad du vill" Jäklar vad desperat han är tänkte jag, borde jag förvänta mig att en polis ska komma och knacka på eller? Iallafall är det synd för han, med sin dåliga ekonomi, att jag vill ha en inspelningsbar DVD.

Idag fyllde farbror 50 år och jag övningskörde dit. Kom precis hem.Jäklar så ringrostig man var, det var ju ett tag sen jag körde nu. Det hade kunnat gått rätt illa där ett tag. På hemvägen gick det mycket bättre. Undrar om man inte är bättre på att köra när det är mörkt?

Nu är det iallafall Chelsea-Arsenal. Londonderby på hög nivå. Jag förväntar mig en förnedring av Arsenal.

Julhandling utan framgång

Jag är rädd. Jag kan se framför mig en akutmottagning som är proppfull med massa avsvimmade småtjejer och folk som frågar vad har hänt här? En olycka? Och någon svarar att Johan Palm åkte ur idol. Seriöst, vart är det här samhället på väg?

Idag har jag julhandlat med Sandrah. Eller handlat och handlat, vi hittade ju ingenting. Meningen var att vi skulle köpa julklappar åt folk men det blev ingenting med det. Jag köpte bara en julkula som är en fotboll till mig själv (var tvungen)

Däremot har jag kollat in vad jag vill ha i julklapp så jag kan nog skriva en fullständig önskelista snart.

Åkte med samma busschaffis till stan och hem. Jag tyckte att jag kände igen honom och sen sa han:

-Dags att åka hem nu? Du åkte ju med mig hit.

Vad roligt att han kände igen mig. Jag tyckte att jag var lite otrevlig mot honom imorse men det stod faktiskt Alunda och inte Uppsala på bussen och han var 10 minuter sen, vilket i och för sig inte är ovanligt men rätt ska vara rätt.

Jag vet att jag skriver mycket om busschafförer men jag tycker dom är lite roliga. Och sen åker jag ju väldigt mycket buss så jag träffar på en hel del.

Sov 11 timmar inatt. Drömde att jag var i Gränby Centrum och att det var skithäftiga rulltrappor där som gick över alla affärer. Ganska aktuell dröm. Jag har inte varit i GC sen dom byggde ut och det känns som att jag kommer bli grymt besviken när jag väl kommer dit.

Idol

Gospeltema. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag gillar nog själva musiken men texterna handlar för mycket om Jesus.

Carola. Jag orkar inte med henne även om hon inte var så hemskt jobbig idag. Men man kan ju inte säga att hon sjunger dåligt, Hon sjunger jävligt bra.

Jag vet inte vem som ska ut ikväll. Robin var väldigt bra så det kanske är Johans tur att åka ut nu. Han har gjort sitt i idol nu. Sätt igång med en skiva.

Men vafan var det för tjej som han tog upp på scen sen? Hon som skrek och skrek och inte kunde andas? Det är JOHAN PALM FRÅN MJÖLBY INTE NÅN VÄRLDSKÄNDIS!! Seriöst jag blev orolig när jag såg henne. Hon borde träffa en psykolog. Hon kan inte vara frisk. Jag har absolut inget emot Johan och det är därför jag är orolig. Han måste ha en hel del stalkers. Pojken är ju bara 16 år! Låt han vara!

Dag 13

Det har varit en låååång dag. Jag började klockan 7 och slutade 17. Jag hann med massor, till och med att sova en liten stund. Det är inte så farligt som det låter. Jag hade 1 h rast och låg i en soffa med en filt över mig. Kan man göra annat än somna? Men det var lite pinsamt när min handledare fick väcka mig..

Jag tycker inte om att sova på dagarna. Man känner sig så konstig när man vaknar och jag blir typ illamående. Jag brukar inte sova på dagarna men sist det hände var när jag kom hem från förra praktiken en dag. Jag ser ett samband.

Men som sagt, jobbar man så här länge hinner man med mycket. Jag fick gå in själv till två personer idag, i och för sig två av dom lättaste men jag får ju inte använda lift själv (det får ju egentligen inte personalen heller göra)


Två gubbar. Så himla söta. Men det var lite svårt att få upp den ena. Han frågade, varför ska jag gå upp för? Jag kan väl lika gärna ligga kvar här, det finns ju inget att göra där ute. Vad svarar man på det? Det är ju så sant. Jag tror jag svarade typ att han kunde äta frukost. Han sa typ att det inte riktigt kändes värt det. Jag förstår honom, han är så sjukt uttråkad, men han är alltid sådär seg i början, det tar ett tag innan han kommer igång. Det gäller allt.

På eftermiddagen spelade jag lite fotboll med han. (det är han som har hållt på med alla möjliga sporter) Först ville han inte för han ville ha riktiga fotbollsskor och riktig fotboll och så ville han vara utomhus. Till slut gick han med på det och tyckte att det var kul att sparka på en mjuk boll. Han körde slut på mig, han blev aldrig trött!

Sen fick jag prova att ta blodtryck på några. Jag började med en i personalen och när jag var klar så sträckte min andra gubbe fram handen och sa att jag fick prova på honom också! Så himla söt! (jag hade faktiskt tänkt prova på honom också) Det gick inte sådär jättebra men det var för mycket ljud runtomkring.

Och under lunchen så satt en tant och sjöng hela tiden. Det var inte det att hon sjöng som var det roliga för det brukar hon, det var det att hon sjöng samma bit ur en låt om och om igen. Och gick upp alldeles för högt. Jag tyckte det var skitkul men personalen var så himla van att dom inte tyckte det var lika kul som mig.

Personalen är verkligen bäst. Och min handledare också, hon är så mycket bättre än mina förra även om jag tyckte om dom också.


Förresten, idag fick jag gå upp själv för mamma skulle åka till tandläkaren med Martin lite senare (ja, jag tycker också att det är dags för honom att åka själv) Det gick väldigt bra att gå upp. Och det har gått väldigt bra att gå upp på mornarna. Klockan 5. Förutom igår, då hade jag nog försovit mig om inte mamma väckt mig, men det var bara för att jag kollade på greys anatomy kvällen innan och det blev lite för sent (tio)

Nu ska jag snart kolla på idol och hoppas att Robin åker ut, tyvärr Simone.


Sjukgymnastik

Dagarna är så långa att det som hände på morgonen tror man hände igår.

Var nere hos sjukgymnasten idag. Värsta kärringen. Hon trodde att hon visste allt om mig efter tio minuter. Hon tyckte inte tog något eget initiativ. Efter 10 minuter! Och sen frågade hon en massa frågor och om jag inte kunde svara på det sa hon att jag skulle gissa. Varför är det så, varför gjorde jag så? Inte fan vet jag det är du som är proffset. Sen tyckte hon inte att jag var tillräckligt entusiastisk när jag fick veta svaret.

Tycker att det är lite konstigt att jag skulle ta mer initiativ på en plats som jag varit på i 10 minuter och att min handledare inte sa något alls om det på min halvtidsrådgivning. Sen frågade hon också vad jag funderar på i livet. Nej aldrig mer. Det blev en massa fejkskratt och ansträngda leenden. Men hon var iallafall snäll mot de boende och det är väl huvudsaken.

Jag fattar seriöst inte varför alla vill bli sjukgymnast. Det verkar skittråkigt.

Snöskottning med Sigge

Det är så sjukt mycket snö ute.

Jag lyckades få med mig Sigge ut.

Han kan inte ha sett så långt.

Men han verkade ha kul ändå.

Fast sen började han vara i vägen när jag skulle skotta.

Men sen såg jag ju att han skrapade bort snön på plogen!

Efter det tyckte han att det var dags att gå in.

Jag tvingade den fjollan att vara ute en stund till.





Sen tvingade jag Polly, som inte har varit utanför dörren sen snön kom, att vara ute i 10 minuter.

Snö är...

Jag förstår stadsbor som inte tycker om snö. Allt dom ser är ju brun, smutsig gegga som är orsakar förseningar i trafiken, olyckor och strömavbrott. Vi som bor på landet tänker på det här när vi hör ordet "snö":








Det blir lite svårare att ta sig till och från skolan/jobbet men det är definitivt värt det. Men kanske tänker vi lite på det här också:



Men mest det här:



Rasbo skulle lätt kunna vara inspelningsplats för en julfilm eller nåt idag.

Hatar att det ska bli tö. Nu när snön är här och vi klarat av all skottning och allt kan den väl lika gärna vara kvar till jul.


busskaoset ej över

Precis när jag publicerat mitt inlägg igår så blev det strömavbrott. Och det höll i sig ända till halv tre inatt (jag vaknade när boxen slog igång) Det blev svart i hela Rasbo och jag hade nog trott att jag blivit blind om det inte vore så att datan fortfarande funkade (den gick på batteri) Och det är när man har strömavbrott som man tänker:

Hur tusan gjorde dom förr i tiden? Och VAD gjorde dom förr i tiden. På en gång började jag undra, vad ska jag göra nu?Man sitter där utan TV. Utan internet. Utan lampor. Utan vatten och med en mamma som säger att nu kommer det bara bli kallare för vi måste ha el för att få värme.

Jag missade Cityakuten, som jag tror är det enda programmet jag tittar på som inte går i repris. Jag gick och la mig sen och tänkte att är det så här imorrn så stannar jag fan hemma. Jag var så orolig att jag skulle frysa ihjäl så jag sov med tre täcken inatt. Vanligtvis sover jag med två. Och tjocktröja. Det var rätt lagom. Jag tycker jag klarade mig rätt bra utan el faktiskt.

Sen var jag tvungen att fråga Elin om hon hade strömavbrott för att se hur stort det här problemet var. Det hade hon tyvärr inte. Jag menar, det hade nog gått snabbare om hela Uppsala hade haft avbrott och inte bara vi lantisar. Ofta dom skyndar sig när bara vi är utan el.

Iallafall när jag vaknade så var det hur lungt som helst och strömmen var tillbaka så det var bara att gå upp och göra sig iordning för praktiken.

Men att ta sig dit var inte det lättaste. Jag och pappa skulle åka 7 men det kom ingen buss. Däremot såg vi bussar som körde ute på stora vägen, så vi antog att bussen struntade i att köra in till gåvsta. Sen kommer en person och bekräftar det här och säger att det är stopp på vägen in hit för att dom håller på att bärgar bussen som låg där igår.

Vilka smartingar. Ställa sig ivägen när alla ska till jobbet. Men sen när dom flyttat på sig fick vi skjuts till macken så att vi kunde ta 805an. Men det blev till slut min vanliga buss som jag åker till skolan och jag kom en halvtimme fösent till praktiken. Inte så farligt ändå.

Men sen när jag skulle åka hem sa mamma att bussen inte ska köra in i gåvsta. Jag frågade busschaffören om han gjorde det men han visste inte. Jag trodde inte att han skulle göra det då när jag såg att alla andra gåvstabor gick av vid macken. Så jag gick av och han körde in. Dålig information. Vad har man högtalaren till om inte såna här situationer?

Fast det var lungt, jag hade inget emot att gå.

Men en sak som är positiv såna här dagar är att man gnäller inte över att bussen är sen utan man blir glad när den överhuvudtaget kommer.


Snökaos


Jäklar vad det har snöat idag. Tror inte jag sett så här mycket snö på flera år..

Flera bussar har varit inställda idag. Jag jobbade kväll på praktiken idag och lyckades ta mig dit ca 20 minuter senare men huvudsaken är väl att man kommer fram överhuvudtaget. Min handledare var så orolig över att jag inte skulle kunna ta mig hem så jag fick sluta  2 timmar tidigare. På vägen hem så jag TVÅ bussar som hade kört av vägen. En låg i diket där man svänger in till Gåvsta, troligtvis 86:an och en annan vid ungeär Jälla. Troligtvis också 86:an. Läskigt. Och 811an har typ varit inställd hela dagen. Det var tur att jag kunde ta mig hem från stan.

Mamma tycker jag ska vara hemma från praktiken imorrn. Hon sa att det var onödigt att riskera livet för den. Tog hon inte i lite där? Det känns i och för sig frestande att stanna hemma imorrn, det är ju bara att säga att jag är insnöad. Men jag tror att jag ska iväg ändå.

Men det känns ändå lite läskigt att åka på min olycksdrabbade väg. Det ska ju snöa imorrn också och på radion uppmanar dom folk att stanna hemma.

Iallafall var det rätt segt på praktiken. Jag har insett att jag inte tycker om att jobba kväll. Iallafall inte från kl 13. Men enligt pappa har jag varit med en "kändis" idag. Jag snackade lite sport med en gubbe och det visade sig att han hade spelat fotboll, bandy och hockey i Södertälje, pappas favorithockeylag. I högsta divisionen sa han också. Jag kollade lite på SSKs hemsida men kunde inte hitta min gubbe i något register så jag vet inte riktigt hur det var med den saken. Det låter lite otroligt att han spelat alla tre sporter i högsta ligan. Och troligtvis har han glömt bort det här samtalet imorrn. Men han var väldigt glad när jag hade pratat med honom.

Vi sportnördar förstår varann och måste hålla ihop.

Friday I´m in love

Idag var det ganska lungt. Min handledare låter mig göra väldigt mycket själv och det tycker jag är bra. Jag är en jäkel på att duscha personer nu.

Vi har en sjuksköterskestudent hos oss och idag hade hon gjort en tipsrunda och ett litet föredrag om diabetes. Jag tycker jag klarade mig hyfsat bra. 7/12 rätt. Vissa frågor var faktiskt väldigt svåra.

Nu sitter jag här igen. Fast jag inte borde. Jag gick tillochmed tidigare för att jag skulle hinna med en tidigare buss så att jag kunde hinna packa. Men bussen var 20 minuter sen så jag tjänade 10 minuter på det.

Jag köpte en vinterjacka igår. Nu vet jag inte om jag vill ha den för den är verkligen skitstor. Jag skulle nog ha tagit en mindre storlek. Det var min mamma som sa att den andra var för liten. Både mamma och pappa tycker ju att allt är för litet så jag skulle inte ha lyssnat på henne. Jag skulle tagit en ännu mindre storlek då.

Och sen har ju pappa, som sparar 15 år gamla kvitton och lappar, redan klippt av lappen på jackan. Han måste ha gjort det på en gång när jag kom hem med den. Varför? Jag väntar ALLTID och kan fundera flera dagar innan jag bestämmer mig för om jag ska behålla plagget eller inte. Varför ska alla motarbeta mig?!

Dag 8

Idag var det en ganska rolig dag på praktiken. Min handledare jobbade i köket så jag fick gå med lite andra personer. Det är alltid lika intressant för alla gör alltid olika.

Och idag fick jag kolla på när dom spolade en kateter! Jag vet att det inte slår Johannas blodsocker men man kan ju alltid försöka. Men Anna-Marie var här idag och då sa min handledare att jag kanske skulle få göra det och en i personalen erbjöd sig faktiskt att vara försökskanin.

Anna-Marie var här nästan en timme. Hon kände min handledare så dom snackade lite gamla minnen och min handledare berättade hur satsigt Balder är. Jag ska nu typ ha nån jäkla redovisning om vårdhundar när vi kommer tillbaka till skolan.

Men Anna-Marie är så snurrig. Hon hade med sig mitt betyg i Presentationsteknik på papper och sa typ "inte visste jag att du gick på det.." Nej vi snackade ju INTE om det på utvecklingssamtalet för EN vecka sen.

Sen hade hon inte med sig några busskort till mig heller. Bara till stadsbussarna. Men hon skulle skicka busskort till mig så det var ju snällt.

Imorrn åker jag till Örebro för att bli tjock och fattig. Med andra ord äta och shoppa.

Bror=gay?

Det verkade inte riktigt som gårdagens seriösa inlägg gick hem så jag fortsätter vara oseriös.

Min käre bror är i Tyskland (det är därför jag bloggar och kommenterar skitmkt, jag har datan). Dom är ca 10 pers från hans klass som är på nån slags skolkonferens. Jag har inte hört något från honom personligen, eller förresten! Jag fick ett SMS igår där det bestämt stod:

"Säg åt mamma att ringa mig :) "

Glad gubbe! Oh my god! Kom ju nyss på att jag fick det här SMSet så nu är mamma sur på mig för att jag inte berättade det tidigare..

Iallafall kan man läsa om vad dom gör på Gåvstas hemsida. Varje person har skrivit en kommentar. Martin skrev det här:

Emil ska gå med en finska på diskot! /Martin

Det var mig en kort kommentar. Och Martin, man säger finne.

Emil skrev desto längre:

Jag tycker att det var jättekul idag! Vi lärde känna alla andra elever och Martin är kär i en finsk soldat!

Är det könsdiskriminerande om jag antar att det här är en kille? Att jag antar att det är dags för min bror att komma ut ur garderoben?

Om ni vill kan ni få se en bild på honom. Bild 12 från vänster. Han står till höger och ser ut att ha tankarna på annat håll. Kanske tänker han på den finska soldaten, vad vet jag.

11 September är en bluff


Jag tror inte att World Trade Center var en terroristattack. Jag har sett två dokumentärer, visserligen gjorda av samma person men som visar att allting inte står rätt till. Som bevisar att den officiella versionen av vad som hände den 11 September inte stämmer.

Det är personer som ändrar sig, som slingrar sig och som inte kan svara på frågor om 11/9.

USAs regering sitter och håller på massa bevis som skulle kunna förklara en hel del. T.ex. finns inga officiella filmer som visar att ett flygplan flög in i pentagon, bara filmer som visar att pentagon exploderar. Dock finns det filmer som visar vad som egentligen hände, men som regeringen har beslagtagit.

Den officiella versionen av vad som hände på united 93( planet "som inte kom fram" ) är att passagerna tog över planet från kaparna, eller iallafall försökte, och att det slutade med att planet krashade på en åker istället för att krascha in i vita huset.

Kom igen, det låter ju lite bra för att vara sant. Och på den här åkern är det bara ett stort hål, inga tecken på att ett plan kraschat där. Däremot hittade man kaparnas pass och en tygbit de hade runt huvudet. Oförstört. Men planet, det har sprängts i småbitar.

Vid World trade center har man också hittat kaparnas pass. På gatan sådär. Logiskt.

Och WTC-husen skulle inte ens ha rasat. De var byggda för att tåla bränder. Och de hade faktiskt tänkt tanken att ett plan skulle kunna köra in i det för att det är så högt. WTC rasade efter ca 20 minuter. Fritt fall, rakt ner. Det är inte heller logiskt, hus rasar bara så när de rivs med hjälp av sprängning, liksom när man vill riva hus.

Och sen har vi WTC7, ett hus brevid norra och södra tornet, som också rasade, utan att något kört in i det. Också fritt fall. Och personer som varit inne i husen har hört små explosioner, det kan man till och med se när husen sprängs lite här och var innan det rasar ihop.

Då kan man ju undra, vilka gjorde det här och varför. Svaret är George Bush och hans polare. Jag trodde inte heller att det var sant först när jag hörde det. Men tänk efter, vad har Bush tjänat på den här "terrorattacken"? Jo han får nu kriga hejvilt mot Afghanistan och Irak, för att USAs befolkning vill hämnas. Det är också "försvunna" pengar inblandade.

Och om det nu inte skulle vara regeringen som låg bakom, varför alla dessa hemligheter? Inte en enda utredning stämmer ju. Det saknas material och grejer. De var väldigt snabba med att röja undan bevisen.

OCH. Kaparna var utbildade i USAs flygvapen! Det är där dom lärt sig att sköta planen.

Det finns tusen miljoner fler exempel som jag inte kan komma på just nu.

Dylan Avery heter han som gjort filmerna. Ni kan se 2:an här. Den börjar lite segt men kommer igång sen. Se den! Ni kommer inte ångra er.

Fotbollsgalan aka Zlatangalan

Vad jag älskar fotbollsgalan. Jag vet att den är ganska ytlig och så men jag älskar den.Och jag blir alltid så känslosam när jag ser alla ta emot priser. Och inte bara det, jag fick tårar i ögonen redan när dom visade Allbäcks mål mot Spanien och tackade honom för de här åren.

Fast den kan naturligtvis bli bättre. Det kan vara mer fotboll och mindre reklam och tråkiga sketcher. Men jag gillade faktiskt den med Lars-Åke Lagrell. Eller jag gillade en del av den, när Ralf Edström var hans trädgårdsmästare. Det var typ det enda roliga. Annars var det mest sorgligt att Svenska Fotbollsförbundets Ordförande ställde upp på det.

Det är han och Hedman som gillar att vara med i sketcher. Vi minns ju alla musikvideon när de "sjunger" I Want you back for good till Zlatan. Tillsammans med Lasse Lagerbäck förstås.

Alla kanske inte fattar trädgårdsskämtet heller. Jag ska förklara. Ralf gav Zlatan kritik för ett tag sen och på den svarade Zlatan typ:

- Ralf Edström, vem är han? Han kan jobba i min trädgård, det är hans nivå.

Zlatan är Zlatan.

Hela galan handlade om honom. Folk kanske tycker att det är tråkigt att han vinner hela tiden men han är ju bäst. Det är ju inte rättvist om någon annan vinner för man kan inte jämföra honom med en allsvensk spelare. Det går inte, det är bara att inse att Zlatan är bäst och kommer vara det några år framåt. Det är synd om er som hatar Zlatan. Själv älskar jag honom, och finns det någon som inte ler när Zlatan ler?

VARNING!

Jag såg världens sämsta film igår. Det kan nog ha varit den sämsta jag sett någonsin. Den hette:

Allt om min buske.

Jag visste att folk säger att den är sktidålig, men jag var tvungen att kolla hur dålig den var. Jag hade aldrig kunnat tro att den var SÅ dålig. Och när jag trodde att den inte kunde bli sämre så blev den det. Igår skämdes jag över att vara svensk.

Jag överdriver inte. Jag mådde dåligt under och efter filmen. Jag var tvungen att kolla på något roligt innan jag somnade så att jag inte skulle drömma mardrömmar.

Men nu har jag varnat er.

Jag tänker inte ens försöka mig på en snygg övergång från allt om min buske till hustak. Jag är inte lika duktig på sånt som Anders S Nilsson.

Vårat tak är äntligen klart, eller det har varit det någon vecka nu och jag tänkte visa lite bilder.

FÖRE:


EFTER:


Som ni kanske ser på träden tog det en jäkla tid. Men efter massa bankande och förlorad sömn är det alltså klart. Nu kanske det inte läcker längre! Och huset ser minst 50 år yngre ut. Det kallar jag lyckad plastikoperation.

Gnällhumör

Nu gnäller jag över min blogg igen. Men jag vet inte hur jag ska göra. Det finns mycket snyggare mallar på blogspot. Jag råkade skapa en blogg där, det var faktiskt inte meningen, jag ville bara titta lite. Det fanns inte så många namn att välja på heller, alla var ju upptagna. Men nu har jag ju iallafall paxat ett ifall att jag byter.

Det som bär emot är att jag vill att mina gamla inlägg ska följa med. Alternativet är väl att flytta över dom men vet inte om jag orkar. Samtidigt, ju mer jag skjuter upp det desto fler inlägg blir det att flytta.

Om jag blir dement...

Jag har börjat känna mig glömsk. Det finns en risk att jag kan drabbas av Alzheimers. Skulle jag någonsin hamna på ett demensboende  (eller ett vanligt äldreboende) kommer levnadsberättelse i min journal se ut så här:

Ulrika 910104XXXX Skrivet år 2058 innan inflyttning till boende.

Anhörig: Sonen Max (bara tog ett random namn)

Sjukdom: Konstaterad Alzheimer sedan år 2037

Bakgrund: Ulrika föddes i Uppsala och är uppväxt i en liten ort 2 mil utanför. Pappan jobbade på arbetsförmedlingen och mamman på Ackis. En syster och en bror. Var tillsammans med en känd fotbollsspelare i några år men gjorde slut när han skrev på för Arsenal. Gifte sig senare med en annan man som dog 2055. Har jobbat som tandläkare och även tjänat pengar genom att blogga.

Intressen: Ulrika tycker om att titta på TV, helst fotboll där hon stenhårt följer Sirius på jakt efter sitt 3dje raka SM-guld. Tycker också om att spela kort och lyssna på musik, gärna från början av 2000-talet. Men vill helst bestämma vilken musik som ska spelas då hon blir galen och skriker när hon hör musik hon inte tycker om, t.ex. bandet "kent". Kommer med största sannolikhet lägga beslag på både TVn och CD-spelaren i dagrummet.

Religion: Är ej troende men kan tänka sig att hänga med på gudstjänst för att sjunga psalmer.

Ev.husdjur: Har haft katter hela sitt liv och kan ibland inbilla sig att dom finns brevid henne.

Klädsel: Bekvämt. Helst mjukisbyxor och fleece.

Mat: Tycker ej om potatis. Laktosintollerant. Älskar godis

Tidning: Prenumeration på UNT som hon alltid vill läsa till frukosten.

Rörlighet: Tar sig fram med rollator men kan gå utan.

Personlig hygien: Sköter själv.

Hur vill personen bli tilltalad? Vad som helst utom "gumman"

Kvälls- eller morgpigg? Inget av dom. Tycker om att sova länge på morgonen och tar gärna en tupplur efter lunch.

Välbefinnande: Tycker om när någon läser Harry Potter för henne. Ulrika vill också göra saker i sin egen takt och blir irriterad när någon stressar henne i onödan.

Individuella mål: Chilla och njuta av att vara pensionär.

Sådär. Nu vet alla hur ni ska ta hand om mig när jag blir dement.

Äckliga tandläkarplaner?

Åhh vad skönt! Har börjat 7 fem dagar i rad men nu behöver jag inte gå upp tidigt förrän på onsdag!

Vad har hänt idag då? Massa matning och en massa borstande av tänder. Att borsta tänder är inte lätt. Speciellt när personen inte vill ha tänderna borstade, eller som inte fattar vad jag håller på med och biter tag i tandborsten. Men min handledare tycker väl att det är bra att jag tränar på det eftersom hon vet att jag vill bli tandläkare.

Det är lite konstigt faktiskt, hur alla på mina praktikplatser reagerar på att jag tänker bli tandläkare. Alla frågar först varför. Sen säger dom att dom aldrig skulle kunna vara det för att de tycker det är så äckligt att hålla på i folks munnar.

Och man tänker liksom, vafan gör ni dag ut och dag in då? Just det, torkar bajs.


Lugn dag

Den här dagen var mycket lugnare än igår. Det kan också har varit för att jag slutade kvart i 2.

Iallafall har jag läst journaler idag. Jag håller på att välja vilken person jag ska skriva om (uppgiften vi fick i skolan). Jag skulle vilja kolla lite mer innan jag bestämmer mig, för man vill ju ha en person som är intressant, men som man är med mycket.

Det är väldigt intressant att läsa deras livshistoria. Skulle kunna sitta hela dagen och läsa journaler. Tyvärr har jag typ glömt bort vad jag har läst idag. Jag hade nog behövt sitta i lugn och ro, inte sitta och försöka lugna en tant som skriker samtidigt som jag läser.

Vi har en hund på vårt boende ibland. En jäkligt stor hund måste jag säga. Det är en utbildad vårdhund som ska få dementa att må bättre. Det är klart att personer mår bättre med djur, vem gör inte det? Men jag har dock inte sett hunden så mycket in action. Den ligger mest och sover i vårat arbetsrum.

Vi fick finbesök av personer från regeringen och grejer  igår som tittade på det här med hundar och kollade om dom ska satsa pengar på det. Ni har väl läst dagens unt? Annars kan ni läsa om det här

Imaginary-Fia

Vilken jävla dag det har varit. Oh my god vad man är slut i huvudet.

Det är lite problem med en person dom inte kan sluta skrika, och det är väl det den här dagen har kretsat runt. Jag blir trött, de boende blir trötta, personalen blir galen.

Men iallafall hade jag rätt om att min handledare kommer köra hårt med mig. Dagen började med en dusch. Men sen blev det lite lugnare. Men hon är väldigt snäll och proffsig och så, hon vill ju bara att jag ska lära mig. Och jag vill ju lära mig.

Dagen fortsatte med matning, som gick ganska bra idag. Men bara ganska. Sen har jag mest umgåtts med gamlingarna. Det är som att vara med barn och man pratar till dem som om de vore typ 5. Jag har också spelar imaginary-fia-med-knuff. För er som inte spelat det så låtsas man att man spelar fia. Det var såklart personen själv som startade det hela, det är inte så att det är något som förekommer ofta. Iallafall innebär det att man sitter bredvid, kanske bläddrar i en tidning och svarar när personen säger:

"Är det min tur nu?"

Då kan man svara nej det är jag nu, eller ja du kan slå, du har slagit, du fick en trea.

Tanten vann flera gånger med blev aldrig nöjd. Fortsatte skrika när jag hade gått.

Vid lunch tycker jag att det är som jobbigast. Sen på eftermiddagen, runt halv tre, eller klockan fyra känner jag att här kan jag stanna en stund till fast det är dags att sluta. Fast imorgon slutar jag kl 14 för första gången! Wohoo!

Shit det känns aldrig som att jag är ledig. Jag är ju bara hemma och vaken ca 4 timmar om dagen. Och hela vägen hem på bussen tänker jag på praktiken. Och sen bloggar jag om den när jag kommit fram.

Praktiken

Praktiken, ja. Vart fan ska man börja. Jag är på en demensavdelning och vissa är väldigt långt gångna i sin demens. De pratar osammanhängande och vissa med låtsaskompisar. Det är flera stycken som knappt pratar svenska. Det är ju det här vi pratat om med Ingela. Vad tusan var det hon sa? Kroppsspråk. Men sånt funkar inte för de förstår ändå inte med sin demens. Jag skulle vilja lära mig lite ord på deras språk. De kanske skulle bli lite gladare.

Som helhet är det här boendet väldigt satsigt och personalen är väldigt duktig, som du sa Johanna. De har nästan allt som Ingela pratat om, färgglada toaletter, gammeldags musik. Men det är ju synd om dom som kommer från andra länder som inte har något nöje av musiken.

De har ganska mycket aktiviteter, sångstunder, sittjumpa och då och då kommer det en hund som är specialtränad. Det tror jag är väldigt kul för dom att träffa djur. Kontaktpersonerna till varje person på boendet ska ha 15 minuter "kvalitetstid" varje vecka där man ska göra något tillsammans med personen. Det tycker jag låter väldigt bra.

Hur går det för mig då? Jag vet inte riktigt. Jag har varit där ca 16 timmar nu och känner att det går bättre och bättre. Mina främsta uppgifter har väl varit att bädda sängar och mata. Jag är sämst på att mata. De vill sällan äta för med mig. Sen säger personalen alltid efteråt, nej men hon/han är svår. Varför ger ni mig den personen då? Man kan väl ändå få börja med en som inte ska vara tvärtemot.

Men tiden går ändå fort, fast runt kl15 är jag trött kan jag säga. Och den här veckan kommer bli garanterat jobbig. 40 timmar blir det. Jag tror att man bara får ha max 35 h i veckan men jag vill ha det så här. Börja med det värsta. Igår när jag kom hem från farmor gick jag och la mig på en gång. Jag kollade bara på parlamentet först, sen somnade jag runt halv-kvart i nio. Det känns verkligen som att mina dagar blir kortare. Jsg går typ och lägger mig när jag kommer hem.

Snacka helst inte TV med mig nu för jag kommer nog ligga minst en dag efter med TV-programmen ca 5 veckor framåt eftersom att jag somnar innan dom bra serierna börjar.

Jag träffade min handledare för första gången idag. Hon verkade snäll men... tuff. Jag tror hon kommer köra hårt med mig. Och det är ju i och för sig positivt. Men hon som jag varit med igår och idag tycker jag om jättemycket, hoppas jag får vara med henne någon mer dag.

Jaha vad mer kan man säga? Jag vill inte skriva för mycket om personerna där här i bloggen. Det är ju ändå olagligt att säga för mycket och inte speciellt nödvändigt heller.

Grattis pappa

Pappa fyller 55 år nu. Snart pension. Här hade jag velat slänga in den fulaste bilden jag kan hitta på han men jag sitter i skolan och väntar på utv.samtal. Vi får se om jag hinner det när jag kommer hem.

Sen skriver jag lite mer om praktiken också. Men jag kan säga så här:

Det blev dementa och jag har bara halva farmors sifferminne.

Nu måste jag nog dra för Elin har inte försenat utv.samtalen så jag kanske får komma in i tid den här gången! :P

Jag hatar min blogg

Jag hade skrivit världens längsta inlägg och sen försvinner det bara! Min blogg har faktiskt varit jättekonstig på sistone. Jag tänker nog byta till blogspot.

Här är iallafall typ en sjättedel av vad jag skrev. Tänker faan inte skriva om allt igen.

Jag är så jävla klantig. Jag har glömt vägbeskrivningen och koden som jag ska ha imorrn i skolan. Men jag tror iallafall att jag vet vilken våning jag ska till. Och som tur är så har jag ärvt pappas och farmors sifferminne (endel iallfall) så jag kommer nog ihåg koden. Eller jag har en kod i huvudet som känns bekant...Vi får väl se imorrn om det är den.

Min farmors största fobi är råttor. Vad tror ni hon har i sitt rum? En liten mus. Hon bor på ett vårdboende, man tror ju att man ska få slippa sånt då. Men nej, och anticimex har typ söndagsstängt.

Dagens Ungdomar

För ca 200 år sedan, när man inte skulle ses på ett tag sa man typ skriv brev.

På ungefär 1960-talet sa man säkert, ring mig

För ungefär 3-5 år sedan sa man maila mig.

Nu igår 2008 sa alla till varandra eftersom vi inte kommer ses så mycket på 5 veckor (och Therese och Maria träffar man garanterat inte eftersom de ska praktisera i Damnark) blogga mycket.

Det känns lite sorgligt att inte vara i skolan på 5 veckor. Men ändå så var vi borta 7 veckor förra praktiken för att det var två lov inblandade också. Och så har vi sommarlovet så klart.

Saker jag inte kommer sakna:
83:an
Att gå till matsalen
Social Omsorgs lektionerna (sorry Ingela)
Alla dessa trappor i Lundellska skolan
Alla läxor

Saker jag kommer sakna:
816 och min favoritbusschafför.
Min klass
Min promenad från skolan till sience park
Att gnälla över 83:an
Anna-Marie och Fredric

50 poäng avklarade

Hade min sista presentationsteknik idag. Det känns skitskönt! Innan lektionen imorse tyckte jag att det skulle kännas lite tråkigt men nu tycker jag bara att det är bra. Jag kommer få sovmorgon varje fredag och sluta 14 på måndagar ända till Mars.

Iallafall fick jag VG. Det är jag nöjd med. När jag ser alla dom andras framträdanden inser jag varför. Vissa är sjukt duktiga.

Det är lite roligt för att jag var den enda personen från Omvårdnad på den här kursen och det märktes faktiskt. Vissa var väldigt satsiga när vi skulle introducera en talare och tog politiker och frihetskämpar som jag typ inte hört talas om, medans jag tog Magnus Betnér. (fast han använder ju oftast politik i sina skämt). En gång pratade de om krig i världen och jag pratade om mina katter.

Det skulle vara intressant och veta vilka betyg dom andra fick. Jag kan tänka mig några personer som fick MVG...

Prakik number two

Den här dagen har nästan bara handlat om praktiken. Vi har ringt till våra praktikplatser (eller Josefine har ringt till min) Så nu vet jag när jag ska komma (måndag halv 8) och vart jag ska, Leyla visade vägen efter skolan. Tänk vad långt jag har "flyttat", jag såg till min förra praktik när jag var utanför.

Jag tycker att det ska bli kul. Jag känner att jag vill ha revansch efter den förra praktiken som inte gick så bra. Alla säger ju att hemtjänst är värst så det kan väl bara bli bättre? Och jag har bara hört bra saker om Balder. Jag vet inte om det blir dementa eller "vanliga" personer. Det blir en överraskning på måndag.


17 år i Uppsala

Sitter i skolan nu och har barnkunskap men har gjort lite presentationsteknik, läst Elins alla tusen blogginlägg sen igår och röstat på vilken person  Maria Thuré ska dejta. (löparen) Jag tycker jag har gjort mer nytta på den lektionen än jag någonsin gjort på en lektion.

Och medans jag skrivit allt har jag haft Veronica Maggios låt  "17år" i huvudet. Det är nog den bästa låten just nu och det är en låt jag känner att jag kan relatera till för jag är ju också 17 år i Uppsala, för tro det eller ej, hon sjunger om Uppsala. Det listade jag ut tack vare att hon sjunger att hon sitter vid Fyrisån och om Valborgskaos på Stora Torget och sen frågade jag Emelie om det här verkligen kan vara sant? Sjunger hon om Uppsala? Ja hon har bott i Uppsala svarar Emelie. Och hon har gått på Boland står det på wikipedia.

Men jag är ju snart 18 och då kommer det inte bli samma sak så jag får lyssna på den non-stop i dom här 2 månaderna som är kvar. För det är den 4 November idag, 3 år sen Sonny dog och 2 månader tills jag fyller 18!!

Sigges problem fortsätter..

Nu har Sigge fått för sig att han ska sova i min säng och igår lämnade han världens dregelpöl på mitt täcke. Jag tycker det är skitäckligt och det luktar faktiskt illa. Sökandet efter diagnos börjar nu på katter.nu där man kan söka på vanliga frågor och se vad veterinären svarar. Här är de två frågor jag hittade:

Fråga 1:Molly har en tendens att väcka oss genom att slicka oss i ansiktet på morgonen. När hon gör det så "dreglar" hon fruktansvärt, hon dräglar även när man lyfter upp henne och vi pussas = hon sätter fram nosen för att få sig en puss. Man blir helt dyngsur på axeln där hon vill sitta, är detta normalt och vad beror det på? 

vet. svarar: Normalt, ja vad är normalt egentligen. Vissa katter dreglar enormt när dom njuter. Ibland lite kattungefasoner också även om dom är vuxna. Uppenbarligen ett jättemysigt beteende som din katt tycker är enormt härligt. 

Fråga 2. Varför dreglar katten, har börjat nu. Hankatt som är två år.

vet. svarar: Hejsan!
Dregling kan bero på en mängd olika orsaker:
1. Fraktur i käkbenen
2. Kattinfluensa (det är det antagligen inte i ditt fall)
3. Tandskador (kan det vara)
4. Tunginflammation (kan det också vara)
5. Förgiftning
Jag skulle rekommendera att ta katten till veterinären för att undersöka vad dreglingen beror på. En del av dessa åkommor kan vara allvarliga.

Vafan ska man tro på?! Den ena säger att det är normalt och den andra säger att man borde åka till veterinären. Jippi. Men jag tror tyvärr att det första svaret är sant i Sigges fall och då finns det väl inget man kan göra åt saken. FAN.

Rättelser

Jag glömde ju bort Elins Wilma! Hon ska vara efter Mixie.

Chicko är en labrador och inget annat.

Jag glömde också bort Lisas Dixie, men det får väl vara en lista på djur som bor i Sverige då. Annars hade hon nog snott Chickos andraplats.

Och Johannas hund som inte hatar mig heter Maja.

Ulrika listar: Kompisars husdjur

Nu när jag träffat allas husdjur tänkte jag göra en lista på vilka jag gillar mest, eller vilka jag kommit bäst överens med.

1 Zeke (Elins katt) Han är och kommer nog alltid vara min favvo. Det är verkligen en katt med personlighet och han är sjukt söt. Jag tycker vi kommer bra överens, han sov i min säng när jag sov hos Elin sist. Visst han kan vara väldigt fjollig och har rivit mig en gång men alla bra relationer har sina dåliga stunder.

2 Chicko
(Tess hund) Känner verkligen att vi kom bra överens där och han är så himla söt och lekfull. Har alltid gillat Golden Retrivers, för han är väl en sån?!

3. Törnrosa (Elins andra katt) Hon är så himla lik Polly till sättet och då kan man ju inte göra något annat än att tycka om henne.

4. Elsa (Marias katt) Hon är kattunge, behöver jag säga något mer?

5. Max (Simones katt) De få minutrarna jag spenderade med Max för lite mer än ett år sedan var väldigt trevliga. Jag tyckte han påminde lite om min första katt, Svenne. Tycker det är så himla synd att Max är är på rymmen just nu :(

6. Mixie (Corres hund) Jag har inget emot Mixie, jag tycker hon är skitsöt men det är bara så att någon måste hamna i slutet av listan och jag är mer av en kattmänniska.

7. Johannas valp - Jag kommer tyvärr inte ihåg vad hon hette men hon var den som inte hatade mig

8. Siri (Johannas andra hund) Siri tycker inte om mig. Hon måste ha känt på sig att jag var en kattmänniska för det första hon gör när jag klivit av bussen är att totaldissa mig. Hon hälsade verkligen på alla utom mig.

9. Nettan (Johannas tredje hund) När det hade blivit lite sent på kvällen kände jag att jag behövde räkna in hundarna och kolla så att ingen saknades. Nettan var den enda jag inte hittade så jag gick runt och letade och ropade. Hon kom inte. Jag frågade Cornelia om hon kunde testa att ropa. Nettan kom direkt. Dom där två måste ha gaddat ihop sig mot mig.

Förlåt Johanna att dina husdjur hamnade sist men dom tyckte verkligen inte om mig!

Utanför listan: Om det nu inte varit så att Polly (som ursprungligen är Sandrahs) bodde hos mig och jag hade vårdnaden (antar jag men jag har då inte sett något underhållsstöd :P) och hon troligtvis räknas som min så skulle Polly såklart  ligga 1:a på den här listan (sorry Zeke)

Jag slänger in en bild på vinnaren:


ZEKE (poserar framför kameran som vanligt)

Roliga citat

Hittade några roliga fotbollscitat så här i halvtidsvilan mellan Chelsea - Sunderland (3-0)

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk.

Arne Hegerfors (klassiker)

Det var en oerhört vacker, misslyckad nedtagning.

Billy Landsdowne (undrar om jag gjort en sån någon gång?)

Football s not a matter of life and death. It is more important than that.

Bill Shankly - Legend på Anfield

Jag gjorde av med massor av pengar på sprit, brudar och snabba bilar - resten slösade jag bort.

George Best (hur slösar han pengar, skänker dom till välgörenhet?)

Ni tre spelare bildar en kvadrat på mittplan

Rolf Zetterlund

Och Sverige spelar med 4-3-3, trots att Stefan Schwarz är utvisad.

Arne Hegerfors

"Vi skall åka på träningsläger i USA, närmare bestämt i Kanada."
- Rolf Zetterlund (vad bra att han vet vart han ska)

"Jag tror på teorin att om motståndarna gör mål, så måste vi göra två mål för att vinna..."
- Howard Wilkinson, manager för bl a Everton (smarting det där)


"Sverige har gjort 98 mål mot Italien genom tiderna. Gör vi tre till blir det 100-målsjubileum."
- Lasse Kinch, TV3 (hur är det med matten)


"Idag hälsar mig folk på gatan med tummen uppåt. Förut gjorde de det med långfingret."
David Beckham. (Klockrent)

"När du slår till bollen på San Siro vet du aldrig var den tar vägen. Det är som om det vore en kanin inne i den."
Hernán Crespo   (Crespo har du fått solsting där nere i Italien? Kom hem till England så ska du se att det går över)

Och alla dom här verkar vara av samma person - Bosse Hansson, en sportkommentator:

Thomas Gustafsson faller! Thomas Gustafsson faller!... Nej! Förlåt mig, han skymdes bara av en snödriva!

Nu har det visst hänt någonting... Jaha, han har blåst av matchen!

Det blev målrikt i matchen mellan Atletico och Madrid... och Barcelona.
(jag har aldrig hört talas om en match där tre lag spelar mot varandra)

Någon annan måste göra något annat någon annanstans... (det tror jag också)

Och se här, han lyckas med en halv tunnel... (hur tusan gör man en sån!?)

Innern går ohyggligt fort... och han faller!!! Nej ursäkta mig, det var en längdhoppare.

Happy Halloween

Kvällen igår var mycket rolig. Men jag fick faktiskt ingen information om att det var utklädnad som gällde men det löste sig ändå. Tack Maria för att jag fick låna kläder och grejer av dig :) Det var lite kul att se folks miner på Ica.

Helst av allt hade jag velat gått i min fleecetröja som jag fick lite separationsångest ifrån när jag skulle åka. Jag har ju gått runt i mjukisbyxor och fleece hela lovet. Men jag tog faktiskt med tröjan, och hade den på mig på bussen hem. Fan att man ska se så luffig ut när man har fleece annars vore det det ultimata plagget.

Var skittrött (som vanligt) och som tur var träffade jag Jenny på bussen (träffar fan alltid henne på bussen :P) och även om hon pratade i telefon hela vägen hem så höll hon mig vaken så att jag inte hamnade i Östhammar.

Nu sitter jag och lyssnar på Tracks och Takida ligger på 18de plats! Dom håller på att åka ur!! Jag uppmanar alla att rösta så att "vi" kan komma upp i 52 veckor alltså ett år, det skulle vara skitcoolt. Efter det ger jag mig, jag lovar. Dom är inne på v.46 nu så kom igen bara 6 veckor kvar!

RSS 2.0