Ja! Dom är tillbaka!


/>
The Fray - You found me

Ingen "how to save a life" kanske men bra är den.

Vems påhitt?

Exakt varför var man tvungen att lära sig skriva skrivstil i skolan?

För att det var en utdöende konst? Skriva vanligt är en utdöende konst. Alla ungar får ju numera datorer i skolan.

För att någon skulle kunna tyda skrivstil om 80 år?

Vet ni vad? Det går inte att tyda skrivstil. Det är lättare att tyda runskrift.

Så under dom här timmarna i skolan när man var tvungen att göra massa r och sen får dom godkända av fröken kunde man istället lärt sig något man haft nytta av i livet, kanske teckenspråk.

Jag hoppas verkligen att ungarna inte lär sig skrivstil i skolan idag.

Innebandy

Det är inte varje dag man får se svenska fotbollslandslagets lagkapten spela innebandy i Fyrishov, men det fick jag igår. Ojojoj vad mycket folk som kom för att se Henke. Publiken jublade mest när hans namn lästes upp pch när han klev in på planen, inte när Storvreta kom in.

Han var inte särskilt duktig, om man ska vara ärlig. Han såg väldigt osäker och oengagerad  ut på uppvärmningen och han utmärkte sig inte alls under matchen. Men bara att han är där gör rätt mycket för sporten innebandy.

Och trots att han inte spelade så mycket eller var så himla duktig så blev han matchens lirare i Helsingborg och Henrik Larssonlåten spelades i slutet av matchen, när Storvreta hade vunnit.

Jaja, det kan han väl få vara, han tjänade in massa pengar åt Storvreta IBK. Men frågan är om han tycker om uppmärksamheten?

Iallafall har man ju fått bekräftat att Innebandy är en sport som man håller på med i väntan på att den riktiga ska börja igen.

Varför?

Jag lovar att han valde den för att den ligger nära hemköp och Max.

Det står att han ska läsa 200p moderna språk, marknadsekonomi och finansgrejs. Nej jag förstår inte.

Men samtidigt, om alla säger att han inte ska välja det så kommer det få motsatt effekt, men förhoppningsvis inser han själv vad han gett sig in på.

Jag: Varför TBS?
Martin: Det är ju stek ju.
Jag (tittar i skolkatalogen) Men ser du inte hur dom ser ut? (jag såg inget ovanligt med dom egentligen, jag var bara desperat)

Martin tar katalogen med sig när han går in på sitt rum.

Nu kommer jag nog inte skriva på ett tag, tur för er.

AAAAAAAAHH

Martin har valt gymnasium. Han ska gå på Thorén Buisness school (vet inte ens hur det stavas)!!! Vad hände med El, vad hände med Ekeby??? John Bauer som han var inne på hade varit bättre!

Nej inte Thorén. Det är väl som SPIEP? Ofta han pallar.

Vad ska jag göra? Jag är villig att låta honom ha datan jämt bara han ändrar sig.

Till alla TBSelever om ni nu skulle läsa detta: Ni har säkert en jättebra skola och så men jag vet att det här inte är rätt för min käre bror.

Mamma låt han inte skicka in ansökan för tusan! Det är väl en friskola?

Jag vill också ha

Det verkar inte som att Thuré vill publicera min kommentar som jag skrev om att hon var rolig. Hon skrev att under en fotbollsmatch, när hon var yngre hade alla i laget stannat upp när tåget kommit och räknat vagnar. För det gör lantisar, eller "800-bussare"

Det har så hänt mig, det var i Gamla Uppsala tror jag, eller Knivsta. Det kom ett tåg och vi stannade upp och tittade på tåget när det åkte förbi. Jag tror ingen räknade vagnar men det är väl naturligt att man kollar vad det är som låter?

Jag gjorde också smygreklam för min blogg i kommentaren, kanske var det därför den inte publicerades, men vadå? Jag vill också ha 5000 läsare i veckan eller vad det är. Jag vill också ha idioter som skriver att jag är dålig som Julia har.

Måste jag skriva om mode och säga att jag tycker att det är helt rätt att bära päls för att folk ska läsa? Den dagen jag hade flest antal läsare var när jag skrev att Erik och Mackan ville bli fitta som Pitt.

Som ni kanske märker vågar jag inte gå ifrån datorn. Martin vill inte gå till fritidsgårn för att ledaren eller vad man ska säga hänger ut folk genom fönstret från tredje våningen som säger att Bayern Munchen suger.


Om jag var rektor skulle jag göra allt bättre

Imorrn ska vi på studiebesök på nåt ställe för personer med Schizofreni, det ska bli intressant minst sagt (sovmorgon!)Jag tycker om Psykiatri, mer än sjukvård. Kanske skulle jag ha valt inriktningen psykiatri. Men det sjuka är ju att då skulle jag inte få gått på det här studiebesöket för det är bara vi som går sjukvård som får det. Knäppt? Javisst.

En anledning till att jag inte valde psykiatriinriktningen är för att jag inte ville ha praktik på ett boende för psykiskt sjuka eller vad det nu är man får för praktik. Jag vill vara på Ackis. Annars skulle jag nog valt det istället.

Ämnet omvårdnad är skittråkigt. Det är så enformigt, inget praktiskt, inga genomgångar. Det är mer; nu ska ni läsa om Stroke igen, gör ett arbete så har vi prov sen, och efter det tänkte jag att vi kunde läsa om hjärtsvikt igen, och sen kan ni väl göra ett arbete om Stroke IGEN efter det. (Märks det att jag är sur över provet vi har imorrn?)

Det är samma sak med ämnet Social Omsorg; nu tänkte jag att vi skulle läsa om demens ca 5 månader och sen läser vi lite mer om demens, bara för att vara säkra på att vi inte missat nåt.

Så till alla som jobbar på Ackis:

När jag kommer på praktik, om ca ett år, kan inte jag ett skit om sjukvård, jag kan inte utföra något praktiskt men däremot kan jag berätta allt om Alzheimer och... inget mer.

Vilken bra reklam jag gör för mitt program och min skola, nu när niorna ska välja och min skola är i desperat behov av elever... jag går på Cultus! (men jag ska väl ha en jävla otur om en av mina i snitt 4 läsare om dagen är en nia som funderar på om han/hon ska välja omvårdnad)

Jag vill inte ha någon rubrik idag

Det var kul att ha boxning idag på jumpan idag. Roligare än jag trodde (som vanligt). Jag tror inte jag var så duktig. Nej det Elin och jag gjorde såg mer ut som dans. Men betyget blir kul. Roligare än att springa efter en boll? Nej inte i närheten.

Jag lämnade en lapp på datan imorse där det stod "ta inte datan, ska ha den när jag kommer hem"

När jag kom hem hade någon eldat upp lappen och datan var borta. Nej jag skojar, däremot satt det någon vid den.

Insåg idag att jag måste ha haft mitt busskort i minst tre månader nu. Kommer jag upp i sex bjuder jag Ingrid/Ingela i receptionen på tårta.

Martin på rehab

Nu har mamma bestämt att jag och Martin ska ha datan två dagar och sen byter vi. Inte för att jag ska få ha datan mer, utan för att Martin ska ha den mindre. Alltså lämnar jag över den till Martin på torsdag.

Martin hanterar inte det här så bra. Han är som en knarkare på rehab (om man tar bort skakningar och illamående) Han är tjurig (mer än vanligt) och när jag inte låter honom ha datan skriker han:

MEN VAD SKA JAG GÖRA DÅ?? SITTA OCH STIRRA IN I VÄGGEN?

Nej han har ju i och för sig inte lika många  kanaler som mig, men vafan är det mitt fel att han inte kan sysselsätta sig med nåt annat än att sitta vid datan? Han kan väl titta på TV med pappa. Nej just det han tycker ju inte om att titta på sport. Han kan väl läsa en bok eller nåt, tidningen, inte vet jag. Gå och lägg dig. Han måste ju kunna göra nåt annat än att sitta vid datan. Han satt HELA helgen, hans ögon var helt röda!

Jag vågar inte gå ifrån datan för han är där på en gång och säger, men du använder den ju inte! Nej vissa har annat för sig än att sitta vid datan från morgon till kväll utan att gå på toa. Titta på Andra Avenyn till exempel.

Men jag skulle faktiskt kunna vara lite snäll och låna ut min Linda-Skugge-Feminismbok till han.

Jag blir så trött

Det är både fysiskt och psykiskt jobbigt att vara hemma en vardag. (jag är ledig, skolkar inte) Psykiskt  för att man måste i 99,9 % av fallen plugga och för att Polly följer varje steg man tar. Fysiskt jobbigt för att man måste jaga Sigge för att kunna slänga ut honom när han slagits med Polly.

Och sen är det frustrerande att ha "sjuka" Martin hemma som bara äter och snor datan.

Sen vet jag att det inte kommer gå bra på matteprovet imorrn för jag kan inte lösa vissa uppgifter och det finns ingen chans att få förklaring av läraren. Jag hatar när dom lägger proven så att man inte kan ha frågestund innan. Det borde vara en regel. Jag har bara Martin här hemma som jag kan fråga, som tror att han är värsta matteunderbarnet, men som faktiskt bara har G i betyg i 9ans matte, så jag tvivlar på att han kan matte B.

Alltså kommer det inte gå bra på det här provet -> jag får inte MVG -> jag får inte MVG i ett endaste ämne i 2an.

Och sen är det läxförhör (läs prov) i Stroke på torsdag som kommer gå skitdåligt för att jag inte ens tittat på papprena. Jag hatar omvårdnad, lärarna har inga genomgångar alls för dom är knappt i skolan och låter bara oss göra massa uppgifter och sen låter dom oss ha prov på det sen.

Att det ska va så jävla svårt att ladda ner svensk musik

Bästa låten just nu

Kommer ni ihåg den här låten? Såklart inte, den var väl aldrig riktigt känd. Jag vet inte om jag hatade den eller gillade den. Kanske var det så att Emelie hatade den och jag gillade den. Jag tyckte iallafall videon var sorglig.

>

Iallafall är sångaren tillbaka med en ny låt som är SÅ JÄKLA bra. Jag har lyssnat på den minst 10 gånger bara idag.

Yes

BALDER HAR RINGT, BALDER HAR RINGT!! Ska dit den 4de efter skolan!!

Finally, har fan varit 18 en månad nu.

Försäsong

Första träningen idag då sen september. Det gick bättre än jag trodde, min kondis kanske inte är helt körd i botten. Men på träningen  fick, iallafall jag, en överraskning. Vi har fått en ny tränare. Och vi har typ slagit ihop med 93orna. Så det blir till att börja om. Igen. Men tränaren verkade jättebra. Väldigt seriös och jag har ju hela tiden tyckt att det var lite för oseriöst förra året. Problemet är bara att jag tror att många kommer sluta för att det blir för jobbigt. Men vi får se hur det blir. 6 pers var vi by the way, men man kan väl inte förvänta sig mer en lördagkväll..

Saw, Blondinbella och Gottsunda

Mamma: -Vad gjorde ni hemma hos Cornelia igår då?
Jag: -Simone
Mamma: -Jaha, i Gottsunda.
Jag: -Gottsunda???
Mamma: -Nej just det, Ulleråker.

Kanske dom börjar bry sig lite mindre om vart man är nånstans när man blir 18.

Vi kollade på Saw hemma hos Cornelia i Gottsunda, trean och fyran. Dom är allt bra krångliga dom där filmerna men jag älskar dom. Det klarnade upp lite när man sett trean (fast jag sett den förut) men sen kom det bara nya problem i 4an som förhoppningsvis löser sig i femman, eller i värsta fall i 12an.

Sen åkte ju Blondinbella ur Let´s dance och jag kan tänka mig att Elin skrek av lycka. Själv hejar jag på Magdalena Graaf utan att sett henne ta ett enda steg på dansgolvet.

Äntligen upprättelse

Jaa! Takida har vunnit pris!! Rockbjörn för årets grupp. Äntligen fick dom ett pris som dom förtjänar och dom slog In Flames och Kent!

Självklart såg jag inte den här galan (men exakt alla andra). Tänker försöka hitta deras tacktal och grejer. Fan, jag hade velat sett det live!!

Några iakttagelser

Det snöade för några dar sen

Därför är det snö ute - YEY!

Jag tror vi har en liten vattenläcka hemma, och då menar jag inte den som hela Rasbo hade för ett tag sen som nu verkar ha dragit till Östhammar (det är banne mig nån politiker som springer runt och klipper av vattenledningarna ute i glesbygden)

Varje morgon när jag vaknar tror jag att det är dimmigt av någon anledning

Inget pris igår heller

Ja då var nästa gala över då, P3 guld. Takida nominerade för en gångs skull!! Men vann såklart inte. Det gjorde Markus men det var ju iallafall näst bäst för den stackaren har ju inte vunnit mycket heller. Veronica Maggio har också gått lottlös efter alla galor men hon kanske har bättre tur i Rockbjörnen.

Allt detta tjat om Takida men ni förstår inte, jag har gilat Takida flera år nu och dom har varit relativt okända. Sen när dom äntligen slår igenom på riktigt gör dom det ordentligt och man tänker att nu kan dom äntligen få vinna priser så dom förstår hur bra dom är, efter alla år man försökt nominera dom på Rockbjörnen. Men då händer det inte. Och man förstår inte varför, för dom har varit så överlägsna i kategorin "årets låt" 2008. Låten har spelats konstant på radion hela året, alla älskar den, alla kan sjunga med och den har legat på tracks exakt hela 2008. Men trots att alla vet det så vinner den inte ett endaste pris.
 
Ja, jag ska sluta kolla på alla galor och bli upprörd men P3guld var iallafall helt godkänd och den som var mest sann. Rockbjörnen är kvar och efter den tänker jag inte bli irriterad över att fel personer vinner tills 7 februari när melodifestivalen börjar.

Betnér vs Björn

Ni måste kolla på det här klippet! Hela. Björn kommer in på slutet också.

Okej, har jag hållt mina nyårslöften?

Sen 1 januari, nej. Men jag brukar aldrig börja med dom på en gång för att jag oftast har äta mindre godis, och no way att jag tänker hålla igen på min egen födelsedag. Och inte precis efter heller för den delen. På måndag tänker jag nog börja på riktigt för då är mitt jul/födelsedagsgodis definitivt slut. Jag trodde jag åt upp det sista förrgår, men sen gick jag ner och vad låg inte och väntade på mig om en chokladkaka från pappas moster. Dom gör det inte lätt för mig dom där. Och sen när Emelie kommer hem blir det väl tårta en vecka till.

Men nu har jag iallafall inhandlat mina joggingskor så nu har jag väl ingen ursäkt till att inte jogga längre, förutom kylan då.

Jag vill bara klargöra för alla att jag inte ligger på sofflocket hela tiden som det kanske låter som, träningen är inte problemet, det gör jag ganska mycket, det är att jag äter för mycket som är problemet. Jag sitter och äter choklad när jag skriver det här tillochmed.

Men vad hade jag mer då? Dricka kaffe och skaffa facebook - nej det har jag inte gjort. Men jag har ju 11 månader på mig...


Läget i skolan

Jag har blivit så laaaaaaat när det gäller skolan. Skulle ha gjort omvårdnad nu men jag orkar inte. Jag orkar inte ens skriva en argumentationsuppsats om Idrotten i Uppsala på svenskan, det som jag älskar att skriva om :P

Jag längtar absolut inte till mars när Nursing Care börjar för då försvinner min sovmorgon. Om jag nu ska ha nursing care, det vet jag ju inte än. Teckenspråket lät så seriöst, jag vill ju bara lära mig grunderna och det kanske jag kan lära mig någon annanstans. Kanske spendera en vecka på stan i Örebro?

Nej jag vet inte vad jag ska välja. Jag vet bara att jag ska ha Matte C, Engelska B och Idrott och Hälsa B även om idrotten lät skittråkig.

Aggressioner

Mina föräldrar har blivit datanördar. Så fort jag vill sitta är nån av dom ivägen. Skitjobbigt. Och vid den andra datan sitter ungen dygnet runt nu för tiden.

Saker jag hatar just nu:

-Vattnet. Det har varit en vattenläcka så typ ingen i hela Rasbo hade vatten igår. Kunde inte spola, inte duscha, hade lite vatten till att tvätta händerna, gick inte att laga mat. Man klarar sig inte länge utan vatten inte. Men anledningen till att jag hatar vattnet nu är för att det ser ut som mjölk. Är enligt mamma luftbubblor men smakar inte som vanligt heller. Slår vad om att nån politiker har förgiftat det för att påskynda glesbygdsdöden, men vi är smartare än så.

-Grammisgalan. Jag vet det är lite sent men jag vill bara säga att jag hatar den här galan. Massa fyllon som vinner priser och inte ens kan ta sig till scenen utan att ramla (Anna Ternheim) och prisutdelare som skämmer ut sig (Gynning) Men det värsta är ju att fel personer vinner. Krunegård och Maggio fick ju inte ett jävla skit. Och Takida uppträdde bara. Och "Jennie let me love you" blev årets låt. Jävla pajastävling. Det enda som var bra var Soran Ismail. Han är bara bäst. Bättre än Björn. Och Takidas uppträdande förstås men jag tycker att dom skulle bojkottat skiten.

-Att det inte är nån jävla snö i den här staden.

Saker jag älskar just nu:

-Min sovmorgon på fredagar, jag behöver inte åka förrän halv tio - och då hinner jag gå till skolan från stan.

- Självbiografier. Håller på och läser Linda Skugges dagbok från när hon var 17-20 år. Jag vet egentligen inte varför jag lånade den, det var nog för att det var en kändis dagbok. Jag visste inte heller så mycket om Linda Skugge innan, typ bara att hon var feminist. Nu har jag googlat henne och vet inte så mycket mer, och läst hennes dagbok förstås. Jag vet inte ens om den är bra. Hon skriver vad hon har gör varje dag i tre år. Det kan bli rätt långtråkigt och det är lite svårt att hänga med för det är massa olika namn hela tiden. Sen är det ca 2 dagar i veckan som det inte går att läsa vad det står för att hon var full när hon skrev det. Hon är full för det mesta, hennes lever kan inte må så himla bra. Jag har "bara" år 1993 kvar nu.

Jag vet att det här inlägget varken blev roligt eller bra men jag var bara tvungen att få ut mina aggressioner över grammisgalan och diskutera Linda Skugge.

Vägen mot körkortet är låååång

Övningskört idag. I stan, gick väl hyfsat. Men när jag sa att jag ville köra i stan menade jag inte kungsgatan och vaksalagatan. Jag är ju rädd för busschafförer (i trafiken) Alldeles för många motorsstopp som enligt pappa berodde på att radion var på. Visst, jag kan låta honom tro det. Tyvärr blir det väl inge mera tracks i bilen.

Antal rondeller: 15-20 stycken måste det ha blivit. Är en jävel på rondeller nu.
Antal motorstopp: 6-7 st
Antal bra parkeringar: 0
Antal galningar och enligt pappa "kärringar": 5 stycken kanske

En sak till, det är inte så lätt att köra när man inte vet vart man ska.

Nakna liftmannen

Jag vet att det är taskigt mot den här killen men jag måste bara följa monkeyface exempel och länka den här artikeln för jag tycker det är så kul! Hur satan lyckades han??

Inspiration

Jag har aldrig varit så speciellt intresserad av inredning. Jag kan inte komma ihåg sist jag möblerade mitt rum och har bara två olika gardiner (jul och inte jul). Jag vill inte lägga ner onödiga pengar på det när jag ändå inte ska bo där hela livet. Men idag fick jag något infall när jag storstädade för första gången på 2 år. Jag kände att jag är 18 nu och måste göra mitt rum lite mer vuxet så jag slängde ut en plansch och prydnadshyllan (eller slängde ut och slängde ut- den är fortfarande i mitt rum fast på golvet)

Det dåliga är att när man får såna här inredningsinfall (ca en gång vart 10de år) vill man ju inget annat att åka till Ikea, men det ligger så jäkla långt bort.

Men det är inte så lätt att fixa till i mitt rum så att det ser bra ut för jag har ett jävla hål i väggen som det sitter en träskiva över (men som ser mycket bättre ut sen jag täckte över den med en plansch på Sirius) och sen är min vägg full med häftstiftshål överallt och ja ni fattar.

Och alldeles nyss fick jag en sticka i foten av mitt fucking trägolv och det västa jag vet är stickor. Det var bara att ta fram pincetten och dra ut den jäveln. Nu blöder jag. Jag funderar på att lägga ner städningen för idag (jag är långt ifrån klar) eftersom jag är skadad som troligtvis kommer bli tvungen att gå på kryckor ca ett halvår (undrar om Martin har sina kvar?)och trösta mig med Emelies Aladdin och ett avsnitt av Erik & Mackan.


Framtiden är närmare än man tror

Vi har nu konstgräs, plastis och fejksnö.

Jag kan förstå att man har fejksaker när den andra inte finns, t.ex. konstgräs på vintern, men jag tycker inte om att det håller på att ta över det riktiga gräset. Det är inte samma sak.

Och vad kommer härnäst? Plastgrus, fejkluft och konstvatten som man inte blir blöt av?

Att fylla 18

När man blir 18 får man:

-Rösta
-Gå ut på krogen
-Gå på utv.samtal utan förälder
-Jobba på samma vilkor som alla andra
-Ta körkort
-Studiebidraget rakt in på sitt eget konto
-Köpa vissa saker i affärer

Men det blir:

-Dyrare att gå på vissa evenemang, typ Sirius (men jag tänker låtsas vara 17 så länge det går)
-Dyrare att åka buss kanske?

Nu är jag 18

Hemlighetsmakeri på hög nivå

Maria Thuré har något lurt på gång. Hon har sagt upp sig från sitt socionomjobb men säger inte vad hon ska göra. Hon har även ljugit om att hon är singel, hon har egentligen inte varit det hela tiden. Folk är skitsura, jag respekterar hennes privatliv. Jag vet att jag pratar mycket om Maria Thuré men jag tycker att hon är så rolig och jag har kommit fram till att vi har mycket gemensamt, det är nog därför jag gillar henne.

Vi spelar båda fotboll - Fast på väldigt olika nivåer.
Hon är uppvuxen i Gimo, det är ganska nära Rasbo och båda ställena ligger på landet.
Hon är socionom och jag går omvårdnad (okej kanske inte samma sak)
Vi är båda singlar
Personerna hon driver med är ofta idrottare i Uppsala som jag vet vilka det är. 

Hon kickar Blondinbellas och Kenzas ass!

2009, 2009, 2009, 2009, 2009

Jag tänker inte skriva om nyårsafton för den tillhör 2008 och det är 2009 nu. Inte för att den inte var kul eller så men nu tänker jag bara se framåt. Det är 2009 och nya tag som gäller. Det här kommer jag syssla med:

Projekt nummer 1: Ta körkort så att jag slipper gå till matsalen.

Projekt nummer 2: Jobba och tjäna pengar så att jag har råd att åka bil till matsalen.

Projekt nummer 3: Inte få ett endaste G i betyg.

Nyårslöfte 1: Inte äta så jävla mycket onyttigt. November-December var riktigt illa.

Nyårslöfte 2: Börja dricka kaffe (lite lätt, inte bli beroende)

Nyårslöfte 3: Skaffa Facebook eftersom jag mer eller mindre lovade Lisa det.

Jag vet inte varför jag döpte vissa till projekt och vissa till löfte, dom är ju i princip samma sak.

PS: 2009 kommer vara ett sånt där tråkigt sportår utan EM,VM eller OS.

RSS 2.0