Året 2008

Detta hände 2008:

Jag hade min första och andra praktik. Den första var i hemvården och inte så väldans kul men lärorik. Den andra var på en demensavdelning och väldigt kul.

Började i ett nytt fotbollslag som jag gillar. Har dock hört flera rykten om att Rasbos damlag ska återuppstå men jag har inga planer på att byta tillbaka.

Jag började övningsköra på riktigt och jag tycker att det går bra.

Skaffade mig en blogg så att jag kunde dela med mig av mina problem som t.ex. vart jag ska ställa honungsburken.

Började i tvåan. Inga större skillnader, jo förutom att Julia började :) Och massa nya ämnen,T.ex. Presentationsteknik, där jag skämde ut mig en gång i veckan för folk jag inte kände.

Kollade på alla avsnitt av sex and the city, jag hade inte sett ett enda innan. Plus att jag kollade på filmen.

Träffade Lisa som jag inte träffat på tre år! Och hon såg exakt likadan ut.

Var med på uttagningar till Skrapan-Kattekampen tillsammans med Elin men vi blev totaldissade. Lika bra tror jag.

Var på första bortamatchen med Sirius, i Enköping, svenska cupen, men Sirius låg under redan när vi kom dit.

Köpte mig en ny mobil efter att ha haft den gamla i sex år. Lånade ut den gamla till Martin och det tog inte ens två dygn innan han hade spräckt skalet.

Var på fotbollsavslutning och lärde mig att jag suger på Bowling samt att man aldrig ska tveka att ringa en polis för dom tycker om att köra fort.

Var på öppet hus på Ackis och vette tusan om jag lärde mig nåt, men käkade godis och träffade Janne gjorde jag.

Var på Takida live i Stockholm - behöver jag säga något mer?

Sett Björn Gustafsson två gånger i musikens hus. Första gången på talangkampen var nog det roligaste jag varit med om, men andra gången sa Björn samma saker och det var inget som var lika roligt att höra igen. Däremot var Soran, Özz och Måns väldigt roliga. Men jag insåg att det är Betnér som är min favoritkomiker.

Årets låt: Curly Sue och alla vet det innerst inne.
Årets sämsta film: Allt om min buske
Årets man: Björn Gustafsson
Årets kvinna: Maria Thuré
Årets match: Måste ha varit någon med Sirius. Eller våran match mot Alunda.
Årets spel: Guitar hero.
Årets snälla byt ut: Lars Lagerbäck
Årets mest traumatiska händelse som jag ser framför mig då och då: När Terry halkar och skjuter sin straff i stolpen i Champions leaguefinalen mot United.

Antal gånger jag blivit diskriminerad p.g.a. att jag är vänsterhänt: 1
Antal läsare jag haft som mest: 18
Antal Siriusmatcher jag varit på: 11
Antal Almtunamatcher: 2
Antal bowlingstrikear: 2
Antal byggda rondeller i Uppsala: 758653985475042729

Nu får ni sammanfatta ert 2008.

Jag lever!

...men var nära slutet där ett tag när vi gick från ishallen till Vaksala torg (genom gränby) bara för att slippa vänta på bussen och frysa ihjäl. I slutet kunde jag knappt prata för känseln i min haka hade försvunnit, och det var inte lätt att stoppa i busskortet med mina fingrar.

Men vad gör det? Almtuna vann ju med 6-0 och jag har nästan inga men från gårdagen. Jag säger bara 4 ord. Spel Mot Ett Mål. Jag och Jenny konstaterade att dom andra kan inte ha haft ett enda skott på mål, att det stod i UNT imorse att dom hade 17 är oviktigt.

Det var mycket folk på läktaren men inget drag direkt. Klacken fick nog och skrek:

- Vakna sittplats!! (klapp, klapp klapp)

Ursäkta att man domnat bort i kylan och kanske vilat ögonen lite och drömt sig bort till 2010 men matchen var ju garanterat avgjord efter två perioder.

Jag brydde mig inte ens om att  ta en bild för det hade ändå bara blivit 6 suddiga röda prickar och Oskarshamn hade väl inte synts alls utan smält in i isen.

Synd bara att vi inte fick se Mark In Da Park som är på U21 VM

/>

Visst förlorar han trovärdigheten som målvakt? Men jag kan försäkra er om att han är duktig. Som målvakt.

Vad händer med sporten i Uppsala?

Det går verkligen bra för alla Uppsalalag just nu. Sirius Bandy, Uppsala Basket, Sallén Basket, Almtuna, Storvreta (nja sådär) Sirius Innebandy.

Det går bra för alla lag utom det jag valt att lägga ner min tid och mitt "engagemang" på - Sirius fotboll. Men eftersom jag inte är mågon medgångssupporter tänker jag inte bry mig om det utan hoppas att bästa säsong blir lika framgångsrik som för alla andra. Men jag ger inte upp om det inte blir så heller. 

Fast nu ska jag inte bara anta att den här Uppsalaformen håller i sig, men jag hoppas.

Ikväll ska jag se det laget som jag lägger ner näst mest tid på - Almtuna. Och frysa ihjäl och drömma om den nya ishallen. 

Erik och Mackan vs Filip och Fredrik

Jag älskar Erik & Mackan. Jag har haft maraton på deras snygga och smärtaprogram och sitter och skrattar högt för mig själv. Just det att programmen går ut på att dom "ska bli fitta som pitt" är ju väldigt kul. Men slår dom Filip och Fredrik? Jag vill inte jämföra dom paren för dom är roliga på sina egna sätt. Erik och Mackan är mycket skämt och FF är mer seriösa.

Både boston tea party och Erik och Mackan- snygga och smärta går ju ut på att man ska testa saker. E&M utsätter sig själva för smärta nästan hela tiden och det gör inte F&F. E&M svarar på frågor man undrar över, F&F svarar på frågor man inte ens visste existerade. Intressant är båda iallafall. Men jag kan säga att jag tycker att E&M nog är roligast.

Jag vet inte vad jag ville få ut av det här inlägget men jag vill bara säga att jag älskar Erik & Mackan och att dom är underskattade, inte så konstigt om man tänker på att deras avsnitt har gått samtidigt som parlamentet hela tiden. Kolla på dom på tv6s hemsida om ni vill skratta och samtidigt få reda på saker om viktnedgång och träning och grejer.
 
Dom borde betala mig för den här reklamen jag precis gjorde.

Läget

Jaha nu var allt över då. Julafton var bra. Var hos farmor först och kollade på Kalle och sen drog vi till Vedyxa för att fira med mammas side of the family, vi kör varannat år.

Fick det jag ville ha, ungefär :P CD-spelare, bok, Buzz. Massa pengar. Idag har jag jagat guitar hero world tour men det är slut överallt. Finns på PS2 men Martin måste ha Xbox av någon anledning.

Vet inte vad jag ska säga. God Jul, fast jag tycker att den är slut. Tror jag ska gå och skriva nästa önskelista. 9 dagar kvar nu!

Nu ni

Har mörkaste dagen varit och nu kommer det bara bli ljurare och ljusare... sen blir det mörkt lika snabbt igen.
 
Jag tror att någon kom på julen för att minska höstdepressionerna och hålla kvar befolkningen i Sverige. För om inte julen fanns, vad har man då att se fram emot i mörkret? Dom har ju till och med varit så smarta att dom fått en att tycka om att solen går ner kl 13 i December, för vi vill ju att våra ljusstakar ska synas.

Btw såg en film igår, under solen. Väldigt bra. Den fick mig att längta till sommaren och att vilja flytta ut på landet. Jag som redan bor på landet.

Världens bästa julkalender

Nu tänkte jag förklara lite varför "Tomtar på loftet" är så bra.

Det hela går ut på att det är 24 personer som ska bo på ett loft (i en lada). De får bara ha på sig "nissekostym" och äta gröt och godis och bara dricka glögg. I varje avsnitt, som är ca 12 minuter ska en nisse röstas ut. Alltså ska en person om dagen åka ut.

Det är två lag, gråskägg och vitskägg, men på Lucia slås dom ihop. Innan sammanslagningen är det nissekamp mellan lagen och det laget som förlorar får rösta ut en lagkamrat. Själva röstningen går till så att man skriver på en pepparkaka vilken man vill ska åka ut och lägger den i kakburken så läser programledaren upp sen, som Robinsson alltså fast pepparkakor.

Åker någon hem pga olika skäl (hemlängtan, självmord) så kommer den som åkte ut först tillbaka.

Det är tomtar med starka personligheter och det är triangeldraman, rasism, homofobi, skador, slagsmål. Det innehåller allt man kan tänka sig.

Det blir roligare och roligare för varje gång jag ser det för man förstår skämt som man inte gjorde tidigare.

Och sist men inte minst. ALLA TALAR NORSKA, vilket gör allt ännu roligare.

Såklart är det inte riktiga människor utan skådespelare, och jag beundrar verkligen dom, hur kan dom hålla sig för skratt? Här är ett klipp till, kanske inte det bästa men:

Det börjar närma sig...

Jag har inte skrivit på länge nu. Det är för att jag inte haft tid, det har ju varit prov och grejer i skolan. Sen har Emelie kommit hem och kört hårt med mig, det ska bakas, det ska vara tomtar på loftet-maraton, det ska tittas på film. Jag vill helst sitta själv i lugn och ro när jag skriver och det får man absolut inte när mamma och pappa är hemma.

Igår var jag tvungen att köpa gran med pappa för att dom inte ska köpa en plastgran. Det är fan inte lätt att köpa gran men vi fick väl tag i en helt okej till slut. Jag hade egentligen velat haft en kungsgran men dom är så himla dyra och vi får inte plats med en sån heller, så det får bli en vanlig.

Sen åkte jag och Emelie till Gränby Centrum för att köpa dom sista julklapparna. Jag hade ju inte varit i GC sen dom byggde ut. Att få parkering var nästan helt omöjligt, vi åkte runt överallt och det var fullt, fullt, fullt. Vissa som hade lite fantasi och som inte var så särskilt rädda om sin bil hade ställt sig på alla möjliga konstiga ställen. Det såg lite kul ut. Efter ungefär en kvart hittade vi äntligen en parkering då. Halleluja moment.

Jag hade inte så höga förväntningar på hur det skulle se ut invändigt efter att jag hade en dröm om att det var typ rulltrappor i luften och grejer, men jag blev faktiskt ganska impad. Jag fick en liten lätt utomlandskänsla, eller iallafall utomstadskänsla. Men det var ju långt ifrån färdigt. Stadium och Åhlen´s var bra men Vero Moda har ju blivit mycket, mycket mindre! Varför? Det suger ju. Man hade ju kunnat tänka sig att Gina skulle flytta från den lilla skrubben som dom är i nu, men inte Vero Moda som hade världens största utrymme. Sämst.

Det var inte så mycket folk inne som det var bilar tycker jag. Jag var beredd på mycket fler, men jag orkade ändå inte vara där så speciellt länge. Jag har ingen shoppakondis, har nog aldrig haft heller. Och absolut inte nu i julhandlingen.

Idag har jag bara spenderat dagen med att titta på Skidskytte och tagit igen mig efter gårdagen. Tyvärr kan jag inte ta det helt lungt än för jag har en julklapp kvar.

Nu har hon gjort det igen



Sigge la sig också där lite senare igår. Vad är det som är så kul med min väska?

Stackars, stackars Johan Palm

Jag borde inte uppmuntra den här tjejens beteende, för jag tror att hon spelar. Men jag är bara tvungen att visa det här, ifall om hon är på riktigt, för då är hon ett psykfall. Nej hon kan inte vara seriös, jag intalar mig själv att hon inte är seriös.

Åter

Tillbaka i skolan igen. Känns skitbra, dagen gick väldigt fort. Den bästa lektionen var samhällskunskapen där Fredric pratade om sin resa till Turkiet och visade massa bilder.

Såg att man kunde nominera skolans bästa lärare, hmm undrar om man inte ska ta och nominera Fredric..?

Sen drog jag ner på stan för att kolla efter julklappar och lämna tillbaka två av mina tre par skor jag köpte i torsdags. Det bar emot som tusan men dom ena var sjukt obekväma och dom andra var bara konstiga. Jag fick ett litet infall där, får det ibland men som tur är kan man ju lämna tillbaka saker. Det gör jag ofta, köper saker och sen bestämmer mig hemma. Martin säger alltid att det måste jag ju veta i affären, om den passar eller jag vill ha saken. Men nej, det är när man är hemma som man verkligen vet om den är nå bra eller inte.

Lucia






















Det hör väl till att man ska ta sig till kyrkan och kolla på luciatåg. Så jag gjorde det. Blev riktigt besviken, dom sjöng inte ens "nu tändas tusen juleljus" Bara massa gudsånger kändes det som. Men det är väl så när man kollar i kyrkan, i skolan var det andra bullar, tro det eller ej men då sjunger man julsånger! Och man avslutar alltid med "nu tändas tusen juleljus"

Hade faktiskt velat gå på Gåvstas luciashow och se ungarnas dåliga skådespeleri och eviga skickande av micken. Det var Abba-tema i år.
 
Det har ju varit debatt om att killar också ska få vara Lucia. Vad ni är sega, svenska folket. Den debatten hade vi i Rasbo redan när jag gick i sexan, och vi har faktiskt haft en manlig lucia en gång. Men vi har ju alltid varit lite före i Rasbo.

Det är alltid 6:orna (och 1:orna) i Gåvsta som ska gå luciatåg och när jag gick i 6:an då så tyckte några killar i min klass att det var orättvist att Lucia alltid skulle vara en tjej. Min lärare (kille), som var väldigt modern och cool av sig tyckte att vi kunde ha en manlig Lucia, eller iallafall låta killarna vara med i lottningen. Men alla tanter som var rädda för förändringar satte sig emot.

Förra året var det en kille som var lucia, men det var nog högstadiets tåg som inte var lika seriöst. Men ändå.

Jag tycker att det kan väl få vara kill-lucior, tjejerna får ju vara tomtar och pepparkaksgubbar. Men det är ju fint när Lucian har långt hår..

Lussekatter

UNTs tävling, bästa lussekatt eller vad det är var ju sämst. Det var bara massa fula katter som ägarna tvingat på en tomteluva. Och Elin som skickat in en bild på Zeke och allt. Nästa år ska jag skicka in en bild på Sigge tror jag. Han ska inte vara ett skit julig men alla kommer ta med han ändå för att han är så söt. Här har jag några bilder som jag tagit senaste veckan bara.

Sigge i bokhyllan, fråga mig inte vad han gör där:

Sigge som leker med Martins jackpäls

Sigge precis innan han tänker attackera mig:

Och Sigge efter han har attackerat mig och överansträngt sig:

Utvärdering

Innan jag kom till Balder visste jag inte så mycket om demens. Jag hade träffat några i hemtjänsten, men dom var mest lite glömska. Dom hade inte problem med att komma ihåg hur man sväljer eller så. Innan tyckte jag att det var med folk som satte på sig jackan mitt i natten och ville gå ut.

Första veckan tyckte jag inte det. Då tyckte jag att det var hemskt. Redan första dagen fick jag se en tavla i en boendes rum där det var bilder på massa personer och överst stod det "glöm oss inte!" Det tyckte jag var hemskt.

Men efter ett tag insåg jag att vissa av de boende inte led så mycket av sin sjukdom, dom som var i sin egen värld och spelade låtsas-Fia. Min handledare sa i början att dom ville få de boende i det läget, i sin egen värld där de hade det bra och jobbade och hade bjudningar. Hellre det än dom personerna som är så uttråkade och dom som säger att dom är så knäppa i huvudet och att det vore bäst om dom fick somna in.

Jag läste någonstans att Alzheimer är de anhörigas sjukdom. Det tycker jag är klockrent. Det är oftast inte personen med Alzheimer som lider mest. Det är dom anhöriga som ser sin man eller förälder glömma bort hur man äter och inte bli igenkända, bortglömda.

Jag har lärt mig att man inte ska ta en dement till verkligheten, man spelar med och låter dom vara kvar i sin egen värld där dom trivs bäst. Säger dom att dom inte har tid att äta för att dom måste jobba, så kanske man måste låta personen jobba klart.

När jag kom första dagen, när jag skulle öppna dörrarna, såg jag en liten lapp där det stod "att bli dement.." Jag blev nog besviken när jag såg den lappen för att jag inte ville ha dementa. Men nu ångrar jag mig inte alls. Jag är skitnöjd med min praktik. Jag hade kunnat skött mig bättre, jag tycker nog att min handledare var lite för snäll i mitt omdöme. Men samtidigt så är jag aldrig nöjd.

Jag inser nu hur tråkig min förra praktik var, så tråkig att jag undrar hur jag kunde vara där 160 timmar. Men den ångrar jag inte heller för det var bra att se hemtjänsten.

Nu är det mer än ett år till nästa praktik och det känns skönt. Nu kan man koncentrera sig på skolan ett tag.

Något jag har öärt mig på dom här veckorna är att jag har ett handikapp. Jag visste ju att jag har svårt att uppskatta hur mycket mat som är lagom och så till mig själv. Men när man ska lägga upp gröt, fil, kräm till någon annan flera gånger om dagen, är det ett handikapp.

Sista dagen (som praktikant)

Igår insåg jag inte hur passande dagen igår var. Vad jag fick göra på dom här få timmarna.

Jag fick tillbringa mycket tid med min favoritgubbe och det sista jag gjorde innan jag gick var att hjälpa honom till sängen så att han kunde vila.

Jag fick tvinga min andra gubbe att gå upp ur sängen som vanligt.

Jag hann med att lyssna på en ny berättelse ur en tants liv.

Jag fick spela med i "Fia-tantens" nya projekt. Det känns som att det hade med djur att göra. Först blev jag skiträdd när hon sa, jag hörde inte riktigt början men, "...har ju inte utvecklats någonting under den här långa tiden" Jag sa va?! har inte jag?? Hon sa "nej, den här" Jag pustade ut. Det hade varit lite för läskigt om hon, som är nästan blind, sista dagen, sagt till mig att jag inte utvecklats under den här tiden.

Och till sist så fick jag fick hjälpa min Bingo-tant på toaletten.

Det fattades bara att jag hade haft ett någolunda normalt samtal med min uppgiftstant men man kan inte få allt. Det hade jag nästan i förrgår.

Två låtar som jag förknippar de här 5 veckorna med är:
Per Gessle - Solsken, som vi hade personaljumpa till. Hela hans skiva egentligen men det är den här jag tänker på.
Nu ska vi vara, nu ska vi vara, nu ska vi vara snälla. Har ingen aning om vad den heter men det var en tant som sjöng den här låten, nej jag menade den här meningen om och om igen under ca 1 timme.

Bussändringar

Det ska ändras om med bussarna till skolan verkar det som. Jag har fattat det som att 3:an byter nummer till 10 och slutar gå till Ulleråker. 35:an+17 blir 12. Och sen ska både 110 och 115 gå. Det låter bra tycker jag men jag tror jag väntar och ser hur det blir med den saken. Min favorit - 17 försvinner ju :(

Ändringarna gäller från 5e Januari. Vi får passa på att åka 3:an och 17 nu sista skolveckan innan dom försvinner!

Glada nyheter

Sista dagen idag då. Ganska tråkig. Men jag fick ta blodsocker både igår och idag. Tycker inte det var så speciellt men lite hemskt, min gubbe hoppade till när jag stack han. Jag kanske borde utsätta mig för det här själv så jag vet hur ont det gör.

Sen när jag var på väg hem gick jag och köpte en väska till mig själv för att jag varit så duktig dom här veckorna. Sen gick jag in på skopunkten medans jag väntade på bussen och råkade komma ut med tre par skor. Men de är faktiskt inte så hemskt som de låter!! Det är ju ta tre betala för två och har man hittat två så måste man ju ta ett par till. Och sen är det faktiskt lungt för vet ni vad?

JAG HAR FÅTT JOBB!! Min handledare frågade mig om jag vill jobba extra!! Så nu är jag nästan timanställd på Balder, eller jag har inte skrivit på något än, ska göra det sen när jag jobbat första dagen. Dom vet ju att jag går i skolan så dom kommer ringa och fråga om jag vill jobba på kvällar och helger. Efter 4de Januari kommer jag officiellt vara kontaktbar om det behövs folk.  Jag känner mig vuxen. Jag måste nog lära mig dricka kaffe först. Nu kan jag verkligen inte komma där med min saft.

Hoppas bara att det inte krockar med någon match, jag vet folk som struntat i matcher p.g.a. jobb och jag vill verkligen inte bli sån, men samtidigt om dom ringer måste jag ju tacka ja, iallafall i början annars ger dom väl upp och slutar ringa mig.

Men fatta läskigt att inte vara praktikant längre. Om min handledare jobbar samtidigt som mig kommer jag fråga henne hela tiden. Men man lär väl sig fort. Och jag har ju försprång.

Hundar gör, tro det eller ej, underverk

Nu är det bara två dagar kvar. Imorrn börjar jag 16 och på torsdag börjar jag 8. Alltså var det här den sista dagen jag var tvungen att gå upp 5. Och tur är väl det för jag försov mig imorse. Jag har haft svårt att somna på kvällarna ett tag nu, jag vet inte varför, jag brukar aldrig ha problem med att somna. Det kanske är för att jag inte tränar så mycket längre. Men det gjorde jag faktiskt igår för typ första gången på en månad.

Idag hade en person på praktiken med sig sin hund. Jag har sett den förut men hon brukar alltid sluta när jag kommer eller tvärtom. Det är en liten valp, en pudel som är hur söt som helst. Den får springa runt lite hursomhelst på avdelningen och dom boende blir så sjukt glada, man ser liksom en annan sida av dom. Det är inte samma sak med vårdhunden för den är typ stor som en björn och det gör att den inte är lika söt. Men den här lilla pudeln måste man bara tycka om, man är inte mänsklig om man inte gör det. Det gör så mycket även om den bara springer runt lite på avdelningen.

Annars fick jag ge mediciner idag. Under lite lätt övervakning men ändå. Det är klart att dom inte kan låta mig springa runt och ge mediciner till alla, det är ju personal som inte ens får göra det.

Idag var första dagen som jag verkligen ville gå hem när jag slutade. Jag vill tillbaka till skolan nu. Eller knappt det heller för jag oroar mig för provet i socialpsykiatri och Julias jumpalektion. Jag vet att det är töntigt att jag gör det men gymnastik är verkligen inte min grej och nu när jag inte direkt har Kickan på min sida så känns det som att jag måste vara bra på det här. Men man kan faktiskt inte vara bra på allt.

Lite missnöjd

Jag har köpt Siriusdvd:n (ja det finns en sån) En dvd med highlights från säsongens hemmamatcher och några bortamatcher. Jag tänkte att det kan vara kul att ha i framtiden och tänkte faktiskt att jag skulle synas nångång. Jag är ju ändå på 10 av 19 matcher som är med på skivan.

Men nej. Nu har jag inte kollat igenom hela men jag är inte med mycket inte. Jag sitter alltid på fel sida. Det spelar ingen roll om det är i Enköping, Väsby eller på Studan. Jag sitter alltid på den sidan som kameran är på, tydligen.EN gång vet jag att jag är med men då är det så smått så det går inte att se vilka det är.

Missförstå mig inte nu, jag har inte köpt filmen för att titta på mig själv. Tyckte bara att det hade varit lite kul om man synts till lite snabbt. Typiskt att det bara är sittplatser som kostar på filmstjärnesidan på Studan.

Annars är jag lite förvånad över hur bra kvalitet det är på filmen. Den som filmar har skött det bra, men vad sägs om att låta kameran svepa över publiken lite då och då? Det skulle väl inte skada att man ser hur mycket folk det är. Eller är det medvetet för att inte visa hur lite folk det egentligen är på Sirius matcher?

Med risk för att låta gnällig

Jag kan fortfarande inte släppa det här med Takida och nomineringarna. Dom är inte nominerade i grammisgalan heller. Jag fattar ingenting. Förra året var dom nominerade för bästa liveakt och bästa hårdrock, och nu ingenting. Vad är det här?! Backyard babies är nominerade! Dom som var förband till takida på turnén!

Däremot ska dom uppträda på grammisgalan.

Och Förresten, dom har en nominering. Årets bästa video. Något jag inte tycker att dom förtjänar att vinna. Störda prisgalor.

Nej dom enda priserna man kan ta seriöst är p3gulds och bandits.

Memory

Nu är det bara tre praktikdagar kvar. Det känns sjukt.

Idag har jag spelat memory med en tant. Lite hånfullt är det att det enda spelet dom har på en demensavdelning är memory. Iallafall spelade vi och det gick inte bra för någon av oss. Jag kände mig dummare och dummare och till slut blev jag frustrerad. Jag fick inte ihop det. Vi satt där ganska länge och när det blev dags för fika gav jag upp. Vi vände på alla brickor. Det saknades. Det var nästan inte två av någon.

Jag skulle såklart ha kollat först att allt stämde men jag trodde aldrig att det skulle fattas så många. Som om det inte vore svårt nog för en dement att att spela memory så går det inte att lösa heller! Eller var det med flit så att vi skulle känna oss lika dumma? För i så fall var det lyckat.

Tanten var så söt. Efter ett tag så konstaterade hon att man måste ha bra minne för det här spelet och sa att hon inte hade det.

SKANDAL!

Jag fick alldeles nyss svårt att andas. Jag tänkte gå in och rösta på Rockbjörnen  innan jag gick och la mig och det var då jag fick problem med andningen.

Lyssna nu.

Årets svenska låt:

Curly Sue och Takida är inte ens nominerade. Istället var det dom här:

Kent- Håll ditt huvud högt
Ola- Feelgood
Markus Krunegård - Jag är en vampyr
Sugarplum Fairy - The escapologist
In flames - The mirrors truth

??? Vad är det här? Det är ingen av dom där som förtjänar att vinna. Hur mycket jag än älskar "jag är en vampyr"

Vad är detta för oseriös prisgala? Curly Sue har legat på trackslistan i 1 år nu och ligger 9:a. Och på digilistan i över ett år. Den har spelats på rix fm så mycket att tanterna både hunnit gilla den och  tröttnat på den.

AFTONBLADET SÅKLART

Jag fick en sån stor lust att se ett klipp med Magnus Betnér.

Jobba på en lördag

Helg. Har varit på praktiken igår kväll och idag till 17. Det är väl ingen större skillnad på att jobba helg och vardag förutom att man slipper duscha och städa. Och sen är det ganska många anhöriga som kommer och hälsar på. Och så är det en mindre personal. Jag kunde visst hitta skillnader.

Igår var jag och spelade bingo med en tant på ett annat plan och hon vann! 1:a pris! Det kändes som att jag vunnit. Tänk, dom andra hade flera stycken från sitt plan men vi skickade bara en att representera oss och så vinner hon. In your face! Sen bjöd hon mig på choklad (priset) resten av dagen för hon glömde bort att hon redan bjudit mig. Hon är så härlig. Jag tackade "bara" ja typ 3 ggr av 20. Dom andra 17 gångerna kände jag mig duktig.

Annars har nästan hela högen suttit vid TVn idag och kollat på skidor (Eller kollat och kollat, 50% sov) Synd bara att det gick åt helsike.

Btw, det känns som att alltid när jag övningskör med mamma vill hon att jag inte ska köra mer än 80 (på 90väg). Det kan vara halt säger hon jämt. Visst jag kan hålla med om att det kan vara kul att göra det när man har en som är skitstressad bakom sig och som är van att köra 110, men när man har en buss bakom sig och vet att ca 30 pers hatar en vid det tillfället och vill att man ska trycka gasen i botten, så är det faktiskt inte lika kul.
 
Som bussresenär  kan jag förstå hur folket på bussen känner sig, så jag väljer att skita i vad mamma säger och köra minst den rekommenderade hastigheten.

Nu ska jag duscha, kolla på tomtar på loftet och sen gå och lägga mig för jag börjar tidigt imorrn med.

Fy fan för att bli gammal

Det har ju handlat mycket om äldrevård i debatt förra veckan efter det som hände på det där boendet, ni vet, där personalen sket i de boende och tittade på TV istället.

Eftersom jag är så efter har jag kollat på dom avsnitten på svt.se nu. Hon som alla är emot i förra tisdagens avsnitt (25/11) är ministern som hälsade på oss. Coolt va? Hade hoppats att hon skulle nämna det men det gjorde hon inte. (Ofta hon hade hunnit, ingen hinner ju typ säga nåt alls) Dom kommer sällan fram till något.

Jag har iallafall kommit fram till att jag inte vill bli gammal. Jag vill redan nu inte bo på ett äldreboende och dom säger att det bara kommer bli värre och värre. Jag vill nu efter mina erfarenheter av äldreboenden inte bli gammal. Och jag har varit på ett av de bättre ställena. Det finns inget för dom boende att göra. Dom sitter rakt upp och ner, oftast sover dom sittandes. Och jag trodde iallfall att dom boende skulle umgås och prata med varandra men det gör dom inte. Dom är väldigt uttråkade helt enkelt.

Nu är det ju annorlunda eftersom jag är på en demensavdelning och vissa är väldigt sjuka. Men samtidigt är det många som är "för friska" för att bara sitta eller ligga hela dagarna. Det är dom som jag tycker måste behandlas bättre med flera aktiviteter som målning, kortspel vad som helst. Jag vet att på sommaren har dom flera aktiviteter för då kan man vara ute, men det finns nog med saker man kan göra inomhus.

Det är absolut inget fel på personalen. De behandlar personerna med respekt. I och för sig är det mycket "prat över huvudet" men det är förklaringar för mig som jag tror att dom inte lider så värst mycket av. Om man jämför med Bäckagård är det ett paradis, men det finns förbättringar att göra helt klart. 

Men en sak, om det nu var så hemskt, varför reagerade inte dom anhöriga? Om dom bara var uppe 4 timmar per dygn och om personalen bara tittade på TV?

Julkalender

Tomtar på loftet. Världens bästa julkalender. Det här är en bit ur 1:a avsnittet. Och wohoo! Jag lyckades lägga upp ett youtubeklipp!


Inte min påhittigaste dag så jag har ingen bra rubrik

Jag har kommit på en sak! En boende på praktiken är väldigt lik Helge Skoog, både utseendet och rösten.

Annars hände väl inget speciellt idag. Sjukt lång dag dock, 7-17 men nu är jag ledig imorrn.

Jag blir lite förvånad över hur mycket min handledare litar på mig. Jag fick ta blodtryck på en person idag (ska göras 1gång i mån) och sen fick jag skriva in det i journalen. Jag blev lite såhär, ska jag verkligen det? Tänk om det inte är rätt då? (inte världens undergång men). Det stämde inte riktigt med det förra men det kan ju ändras eller hur?

Vi har en gammal skidskytt på avdelningen. Han tillochmed hävdar att han var med och införde skidskytte för damer i Sverige. Vågar man tro på det? Iallafall är det VM nu så jag satte han framför TV:n innan jag gick. Vi får väl hoppas att han satt kvar ett tag.

Han är en av "mina" gubbar som jag får gå till helt själv.

Nu är det bara 6 dagar kvar. Det har gått sjukt fort. Jag vill tillbaka till skolan men samtidigt vill jag vara kvar.
 
Det här inlägget blev så tråkigt (och hackigt) så nu tänkte jag sno en grej från Tessis bilddagbok. Fast använda mina SMS

Gör såhär:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga

1. Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen mot dig?
Ja det får vi göra..

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Okey.. A där bakom stationen menar du?!

3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Inte jag heller!

4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Nej jag sover inte

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Du lurade mig ju!

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Jag skulle aldrig känna igen henne om jag såg henne...

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? 
Har du Cornelias nummer?

8. Vad vill du höra mest av allt?
Om en timme typ?

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Är det någon som kan lägga ut pengar så är jag där typ nu

10. Din romantiska replik?
Haha! Lite kul faktiskt..

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Handlake village står som ny musik på Rix!

Ja jag har sjukt gamla SMS men jag håller på och testar hur många jag kan få plats med.

Ulrikas Önskelista

Jag har skrivit min önskelista. Den ser ut så här (just nu):

- Scrubs säsong 4
- Satsiga joggingskor
- Satsig CD-spelare
- Buzz pop.

Jag är medveten om att det blir lite för dyrt med alltihop men det som blir kvar skriver jag bara upp på nästa önskelista till min födelsedag.

Listan som jag ska ge till mamma och pappa ser givetvis inte ut såhär. Där står tydliga instruktioner om VAD det är och vart det finns och vart det är billigast och så. Det räcker liksom inte med att skriva scrubs säsong 4, man måste skriva att det är en TV-serie och att jag vill ha den på DVD. När det gäller skorna tänker jag skriva att dom borde köpa dom på team sportia för där har vi kupong. Troligtvis kommer jag inte få dem för att jag gav mamma och pappa alldeles för fria tyglar där när jag bara skrev joggingskor och inte ens skrev märke eller klippte ut en bild. De kanske möjligtvis kan tänka sig att välja ut ett par åt mig men då måste dom nog ringa Emelie och kolla med henne först.

1:a December

Nu har jag kommit på varför jag inte har någon julkänsla. Jag har ju ingen Rasbo IK-kalender! VARFÖR har jag inte det?! Har dom slutat med såna? Det finns väl inget bättre än en julkalender med vinstchans?

Nu måste jag gå och leta upp bandet med tomtar på loftet innan jag ska åka till praktiken.


RSS 2.0