Världens bästa julkalender

Nu tänkte jag förklara lite varför "Tomtar på loftet" är så bra.

Det hela går ut på att det är 24 personer som ska bo på ett loft (i en lada). De får bara ha på sig "nissekostym" och äta gröt och godis och bara dricka glögg. I varje avsnitt, som är ca 12 minuter ska en nisse röstas ut. Alltså ska en person om dagen åka ut.

Det är två lag, gråskägg och vitskägg, men på Lucia slås dom ihop. Innan sammanslagningen är det nissekamp mellan lagen och det laget som förlorar får rösta ut en lagkamrat. Själva röstningen går till så att man skriver på en pepparkaka vilken man vill ska åka ut och lägger den i kakburken så läser programledaren upp sen, som Robinsson alltså fast pepparkakor.

Åker någon hem pga olika skäl (hemlängtan, självmord) så kommer den som åkte ut först tillbaka.

Det är tomtar med starka personligheter och det är triangeldraman, rasism, homofobi, skador, slagsmål. Det innehåller allt man kan tänka sig.

Det blir roligare och roligare för varje gång jag ser det för man förstår skämt som man inte gjorde tidigare.

Och sist men inte minst. ALLA TALAR NORSKA, vilket gör allt ännu roligare.

Såklart är det inte riktiga människor utan skådespelare, och jag beundrar verkligen dom, hur kan dom hålla sig för skratt? Här är ett klipp till, kanske inte det bästa men:

Kommentarer
Postat av: TESS

Haha! Har aldrig förstått att det har varit skådespekare när ni jämt har pratat om det, haha. Vill ju se, finns det att köpa på dvd i Sverige? Med text? För jag förståd inte ett skit, haha. Förstår nog danska bättre än norska nu ;)

2008-12-21 @ 17:02:18
URL: http://theresewahlsten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0