Behöver jag ens säga vilken skola som vann talangkampen?

Skrapan vann såklart. Vi hade två bidrag. Vi kom etta och tvåa. Klara Lindsjö var det som vann. Det här börjar ju nästan bli lite tråkigt, är det verkligen ingen skola som kan ge oss motstånd?

Vi satt på 8onde raden, det var nära, och vi såg Soran och David Druid väldigt bra. Jag blev väldigt positvit överraskad av David som jag inte sett så mycket av, men ändå lyckades han säga ett skämt som jag redan hört. Soran var ju...Soran och är alltid bäst men han sa faktiskt ganska mycket som jag hört förut, både från turnén i höstas och från bloggen. Men det är skitsamma

I väntan på att något annat ska läggas upp på youtube så får ni förra årets vinnare, de fem REVISORERNA, Simone.


Så var de det här med EU-valet

Har hela tiden tänkt rösta på Piratpartiet bara för att jag hatar IPRED-lagen men har insett att deras " Vi har ingen åsikt i någon annan fråga" inte håller.

Någon gubbe sa att F! tyckte samma sak om IPRED-lagen som Piratpartiet, i så fall är min röst klar. Gudrun Shyman är cool och jag är feminist så varför inte?

Men miljöpartiet har väl inte helt fel åsikter heller, och Mona Sahlin och company skickade ett trevligt brev till mig.

Någon gång snart ska jag läsa igenom vad Magnus Betnér har skrivit i sin blogg...eller så väntar jag tills han har bestämt sig och röstar på samma som han.

Roligare än att skriva om psykopati

Något som är roligare än att skriva om psykopati är att testa om någon i ens närhet är psykopat.


Patienten får poäng för egenskaper som stämmer in på personligheten. 1 poäng får man om det stämmer väl, och 2 poäng om det stämmer mycket väl. Som mest kan personen få 40 poäng och gränsen vid psykopati går vid 30 poäng.


Offter: Bror

1. Talför/ytlig charmig 1p


2. Förhöjd självuppfattning/grandios 1p


3. Behov av spänning/blir lätt uttråkad 1p


4. Patologiskt lögnaktig 1p


5. Bedräglig/manipulativ 1p


6. Saknar ånger och skuldkänslor 1p


7. Flackt, ytligt känsloliv 0p


8. Kall/bristande empatisk förmåga 1p


9. Parasiterande livsstil 0p


10. Bristande självkontroll t.ex. lättväckt aggressivitet 2p


11. Promiskuöst och egoistiskt sexualliv  - Vill inte veta,  0p


12. Tidiga beteendeproblem (före 12 års ålder)  0p


13. Saknar realistiska, långsiktiga mål; agerar kortsiktigt och kan inte planera på lång sikt  2p


14. Impulsiv  1p


15. Ansvarslöshet, t.ex. som förälder eller chef   0p


16. Tar inte ansvar för sina handlingar  1p


17. Många kortvariga äktenskapsliknande förhållanden 0p


18. Ungdomsbrottslighet (före 15 års ålder) - 0p


19. Överträdelse av villkorad frigivning/utskrivning, begår t.ex. nya kriminella handlingar under permission - 0p


20. Kriminell mångsidighet, flera typer av lagbrott bland de följande 10: inbrott, rån, narkotikabrott, olaga frihetsberövande, mord/mordförsök, olaga vapeninnehav, sexualbrott, grov oaktsamhet, bedrägeri, rymning från fångvårdsanstalt  - 0p

Summa: 13.

Du kommer undan för den här gången.


Jag har fått ett mail

Från talangkampen där det står att Johan Glans har blivit akut opererad för sin blindtarm och kommer inte vara med på fredag. Jag försöker andas lungt och se detta från den positiva sidan, det betyder mer Soran.

Betyg och städning - det enda i mitt huvud just nu

Kammade hem två MVGn idag, wohoo, idrott och engelska. Ingen av mina lärare var direkt 100% övertygade om att jag skulle ha det direkt och Kickan sa att hon skulle vilja sparka på mig ibland, men ett MVG är ett MVG. Tyvärr blir det väl inte så många fler.

Jag fick tillbaka mattenationella också. Jag fick G! Det tror jag seriöst aldrig jag har fått på ett matteprov i hela mitt liv, och med tanke på att jag fick MVG på nationella i A så känns det inte så bra. Men vad har vi lärt oss av det här då? Just det, det lönar sig inte att plugga. Matte: pluggade som en tok - fick G, Engelska: Hade nog kunnat gjort provet för ett år sen och ändå fått samma resultat - MVG

Nej nu skulle jag bara vilja släppa alla skolarbeten som lärarna dumpat på oss de här sista veckorna och städa mitt rum, så kanske jag kan hitta allt som jag tappat bort de här sista veckorna.

Jag har ju fått en egen dammsugare eftersom att jag sagt att jag skulle städa oftare om jag slapp släpa upp den där tunga saken hela tiden. Jag antar att det betyder att jag måste dammsuga nu. "Du kan köra lite med den varje dag" säger mamma till mig.

Ja jag kan ju alltid sätta på den och få det att låta som att jag dammugsuger iallafall.

I´ve got ju. JU, JU, JU, JU, JU, JU

Kvar att göra:

- Skriva om psykopater
- Redovisa om psykopater
- Redovisa inför hela klassen hur man sätter kateter
- Prov i utvecklingsstörning
- Redovisning av den där ostavbara sjukdomen i Nursing Care
- Nyhetsredovisning
- Typ litet prov i socialpsykiatri om manodepressivitet

Nu när jag ser det så verkar det inte så mycket men det känns mycket och dessutom har jag fördrivit en hel dyrbar timme genom att sitta här och skriva massa skit.

Just det, fick ju tillbaka den här satiren idag ju som jag ju skrev om vägarbeten och sånt. Det visade sig att jag skrivit "ju" 13 gånger i texten som var lite mindre än en A4. Min lärare har nu gett mig ju-förbud och jag vill inte ens veta hur många "ju" jag skrev i samhällsarbetet på 7 sidor.

Men ibland måste man ju bara ha ju! Det blir verkligen inte bra annars.

Till sist ett litet meddelande till er som missade Henrik Shyfferts tal. Det finns på svt.se och jag tänker definitivt kolla igen. Jag var själv inte så stort fan av honom innan det här talet men nu tycker jag att han är ett geni.


Katter är fiffiga djur - när dom vill

Tro det eller ej men jag hörde en råtta i mitt rum igår kväll, måste ha varit nåt fel på den eftersom han får för sig att boa in sig när det är sommar ute. Han var nog påverkad av råttgiftet..

Iallafall var det ett tag sen det här hände mig nu och jag är lite rädd eftersom jag har ett hål i väggen och så och det lät verkligen som om han var i mitt rum, så jag var tvungen att hämta en katt.

Hittade en i vardagsrummet vid namn Polly och bar upp henne och hon gick direkt till skrivbordet där jag hade hört råttan och råttan blev tyst. Sen hoppade hon upp på fönsterbrädan och vaktade så att jag kunde få sova. Så långt var allt bra men sen drog hon bara helt plötsligt och råttan börjar ha ljud för sig igen.

Så jag springer ner och hämtar henne igen (jag får typ jaga henne) och hon är inne i mitt rum i typ 2 minuter, råttan är tyst men sen drar hon igen och lämnar mig ensam med råttan. Det är ett under att jag somnade till slut men jag sov inte många timmar inte.

Inatt tänker jag tvinga Sigge att sova i mitt rum men jag har en känsla av att han kommer störa mig mer än råttan.

Just det, jag vill bara förtydliga för stadsbor att när jag säger att råttan är i mitt rum så är han troligtvis i väggen, och när jag säger att han låter så menar jag att han knaprar i väggen och när jag säger råtta så menar jag egentligen en liten, liten mus.

Dagen efter kristi himmelfärds dag, vad den nu heter. Fredag kanske

Tar en liten, liten paus från pluggandet och skriver om min dag.

Var och handlade med pappa igen, ja det känns som att jag gör det ganska ofta men det är bara för att han utnyttjar mig genom att säga att vi ska övningsköra och sen handla lite och sen visar det sig att han vill ha mig som smakråd när han provar kläder eller nåt. Och ha med mig till hans favoritställe i hela världen - Ica Maxi

Nej pappa kan inte köpa kläder själv, han är en person som väldigt sällan är osäker men när det gäller shopping är han verkligen det, han är så osäker att han måste ha någon med sig som säger "ja det där kan du ha på dig". Jag brukar utnyttja dom här tillfällena genom att plocka på mig något som han får betala. Idag blev det ett linne, det var jag värd.

Nej men han skulle inte shoppa så mycket idag så det blev mycket övningskörning. Jag tycker det gick bra idag, körde nog igenom 30 rondeller och 28 skulle jag vilja säga gick väldigt bra. Är det något jag kan nu så är det rondeller, 90-vägar och kurviga skogsvägar. Pappa sa till och med att min uppmärksamhet var bra idag, yey, jag har inte ADHD.

Sist råkade jag ju vara på väg att köra mot rött och hade nog gjort det om pappa inte hade skrikit. Sen blev han sur (okej förståeligt) och undrade om jag hade problem med uppmärksamheten och sen, för att verkligen se till att jag förstod vad jag gjort, så förklarade han genom fotbollstermer.

"Det är som att du spelar bra i 80 minuter och sen gör ett självmål"

Som att jag inte skulle förstå annars liksom.

Eurovision

Jag brukar säga att helgen (ovh egentligen hela veckan) när det är Eurovision är en högtid, och det är ju för att det påminner om jul. Eurovisionafton är en enda lång väntan precis som julafton och på Eurovisiondagen är man ledsen över att allt som man har väntat på är över, precis som juldagen. Man får en slags tomhet, lite vad ska jag göra nu då? och man längtar bara till nästa år.

Jag trodde nog att det skulle gå bättre för Sverige eftersom jag har ett vagt minne om att jag sa 13-15de plats. Men jag måste säga att jag är nöjd med tävlingen även om det inte känns som det. Jag ville ju aldrig att Malena skulle vinna från början eftersom jag inte tyckte att låten var bra, jag tycker inte något som Fredrik Kempe gör är bra längre och tycker att han ska portas från melodifestivalen.

Dom låtarna jag röstade på var Norge, Island och Azerbajdzjan och det var dom som hamnade i toppen och då kan man ju inte vara annat än nöjd egentligen och det är definitivt inte omöjligt att vinna som nordiskt land har vi fått svar på flera gånger nu, men Sverige måste sluta skicka den här ytliga skiten. Ja vi testade något nytt, vi testade opera men det var ju ändå samma låtskrivare som förra året och nu vill jag ha en seriös låtskrivare, eller helst en seriös artist som skriver sina egna låtar.

Det sjuka är ändå att vi kom på 4de plats i semin men på 21a plats i finalen? Helt ologiskt.

En sak som jag gillade med årets ESC var kommentatorerna Edward och Shirley, Edward är ingen Luuk direkt men är rolig ändå. För några år sedan trodde alla att han skulle vara den som skulle ta över efter Christer Björkman men han gjorde tydligen ett stort misstag och fick sparken som Christers högra hand. Jag tycker att det är dags för någon annan att ta över nu och skulle gärna vilja att Edward gör det ändå.

Till nästa år vill jag:

- Att alla bra artister (Arash, Elena Paparizou) börjar tävla för Sverige.
- Att Molly Sandén och Amy Diamond får en riktigt bra låt så att vi kan skicka någon av dom till Oslo.
- Att Nordman ställer upp igen.

Det är vad som krävs för att vinna ESC 2010


Igelkottar!



2 Såna här har flyttat in under vår altan. Jag kan inte riktigt komma fram till om igelkottar är söta eller äckliga djur. Dom går där och lunkar i sin egen värld och då är dom söta. Sen när dom börjar springa är dom äckliga för då ser man att dom har ben. Dom är ganska oförutsägbara också för man vet aldrig när dom dyker upp. Han/hon på bilden dissade mitt vatten också.

Nu till något lite viktigare, ESC. Dom här ska vidare ikväll:

Albanien
Azerbadzjan (hur i helvete stavas det nu då?)
Estland
Grekland
Ungern
Irland
Norge
Ukraina
Danmark

Jag vet faktiskt inte vilken mer jag vill ha vidare. Inte Slovenien iallafall.

Och jag har fått reda på att det inte ska vara samma programledare i finalen! Wihoo! Tyvärr ska dom vara med ikväll då men vi får alla stå ut.

Musikens hus...igen

Skulle skriva en ironisk text om alla vägarbeten till svenskan och lyckades som vanligt dra in musikens i det hela. Jag kan inte skriva någonting om Uppsala utan att få med mitt hat mot musikens hus. En text blir inte fulländad förrän det är med.

Vägbyggen, vägbyggen, vägbyggen och sen:

"Om det inte hade byggts hela tiden så hade vi ju inte fått alla underbara saker som alla 47 632 rondeller eller populära musikens hus som har gått med sådan stor vinst sen invigningen. Då hade vi ju blivit tvungna att ha våra konserter i universitetsaulan som tar in mer folk och det skulle inte alls bli samma stämning."

Moahaha


ESC SEMI 1

Jag blev väldigt sur över att en av dom bästa, Schweiz, inte gick vidare men jag måste säga att jag är väldigt nöjd ändå. Det kunde ha varit betydligt värre, Tjeckien hade kunnat gått vidare.

Sverige får vi ju inte glömma heller. Vem fan röstade på oss egentligen? Skulle mycket väl kunna vara juryn som valde oss i år igen men jag tror faktiskt att det är Malta som är juryns val. Eller kanske Portugal.

Men vad är det för programledare? Dom är ju så jävla jobbiga. Jag kan tänka mig att jag inte var den enda som ville först strypa dom och sen banka deras huvuden på knappen i slutet. Och deras "skämt" är ju inget annat än sorgliga. Om dom inte är roliga så får dom väl iallafall se bra ut!

IDIOTER

Hela Norrskedikas idrottsanläggning har brunnit ner. Vilka idioter tänder eld på sånt och varför i helvete gör man det? Okej jag kanske inte ska anta att någon tänt på men det regnade igår och jag har svårt att tänka mig att något annat skulle kunna vara orsaken.

Jag har varit i Norrskedika och bytt om i omklädningsrummen som inte längre finns. Vad jag kommer ihåg var det ett ganska stort ställe och allt har brunnit ner. Att tända eld på något som är så viktigt för en liten by i glesbygden är så jävla dumt, och man kan väl inte hitta något som är fattigare än en idrottsförening.

Nu är jag inte bara sur eftersom jag ska dit på cup i sommar (som det antagligen inte blir något av nu) utan jag lider med mina gamla motståndare som bjöd oss på korv och läsk och tänker på vilken katastrof det hade varit om någon hade tänt eld på idrottshallen här hemma.

Confession

Snälla förlåt mig Pirate Bay för att jag köpte en CD-skiva men de var inte vilken skiva som helst, det var Eurovisionskivan! Den är ett samlarobjekt och det var absolut inte min mening att ge pengar till dom onda men jag laddade faktiskt ner den också! Tänk vilken risk jag utsatte mig för där för er skull. Men det olagliga jag gjorde ska inte upprepas. I år iallafall.

Dom här ska vidare ikväll:

Finland
Island
Sverige
Andorra
Schweiz
Rumänien
Makedonien
Turkiet
Armenien
Vitryssland

Det finns en risk att jag ändrar mig, och då är det väl Armenien jag främst tänker på.


Nationellt prov i matte B

Nu har jag räknat matte tre dagar i sträck. Jag har gjort alla tester, räknat saker som min lärare inte hunnit gått igenom, gjort gamla nationella prov, kollat lite i matte-A boken, allt. Och sen har jag fixat matsäck tills imorrn för jag tänker fan inte riskera att göra ett dåligt prov bara för att jag är hungrig.

Men varför egentligen? Jag tror inte att det här provet kommer ha någon som helst påverkan på mitt betyg. Däremot skulle jag vilja visa min lärare att man kan få MVG på nationella trots att man har "omvårdnadsboken". Men dom chanserna har han egentligen redan förstört genom att stryka alla sannolikhet- och statistikuppgifter och därmed gjort det svårare att visa vad man kan.

En annan sak som är dålig är att jag inte kan minnas sist jag var sjuk och hemma från skolan och bara kunde få vara det utan att plugga. Ni vet, kolla på film, kolla på hem till gården, sånt där som man gör när man alltid gjort när man är sjuk. Jag vet att jag valde helt fel tillfälle att vara det just nu eftersom det alltid är massa saker som ska göras innan lovet men ändå, det är sällan man bara får vara sjuk.

y=kx+m. Nu ska jag stå ut en hel timme med Marie Serneholt som får Charlotte Perrelli att framstå som proffsig.

Svininfluensa?

Snuva: Lite
Hosta: Som fan
Feber: 38,5
Ont i halsen: Lite
Ont i kroppen: Ja
Huvudvärk: Ja
Frusenhet: Ja, mer än vanligt
Trötthet: Ja (kan också bero på 4 timmars räknande av matte)
"Jag-kommer-att-dö-känsla": Nej, men mer "jag-skulle-inte-ha-så-mycket-emot-att-dö-känsla"
Ledsenhet över att Angela åkte ur Robinson: Ja, men jag kommer ju se henne redan nästa vecka bredvid Raffe och Ranjit.
Övrigt: Känner hela tiden lukten av svin.

Okej?

Kollar igenom Martins spelningslista på Spotify och han har faktiskt rätt bra musiksmak. Ganska mycket skrikmusik och så, lite Rise Against och så lite Eminem. Men sen blir jag lite chockad när jag längst ner hittar -

Take That - Patience

Okej? Jomen det är väl inget fel på den låten, lite otippat bara. Men det är klart, han måste väl varva allt skrikande med lite lugn pop (?)

När vi ändå snackar nyheter...

Frisk katt avlivades av veterinär


"Den åtta månader gamla katten Simon hade bara ett litet sår på svansen, men avlivades av misstag av veterinären, som förväxlade den med en annan katt."

Detta hände såklart i Uppsala. Veterinären var 85 år.

Får man jobba när man är 85 år??

That´s it, från och med nu tar jag hand om Polly och Sigges sjukvård. Lite billigare och lite sämre men inga avlivningar i onödan.

Arsenalfan hängde sig efter förlust

Arsenalfan hängde sig efter förlust:


Förlusten mot Manchester United i Champions League-semifinalen blev för mycket för Arsenalsupportern Suleiman Alphonso Omondi. Efter matchen tog han sitt liv genom att hänga sig - iförd Arsenaltröja.

Jag skulle också hänga mig om jag hejade på Arsenal. Varför är folk förvånade?

Men seriöst, trodde sånt här hände mycket oftare.


Biljetter säljes!



6 biljetter till talangkampen 2009 på rad 8 säljes för 500 kr st (serviceavgift 100 000 000 kr)

Nej då, jag ska inte sälja mina vänners biljetter, men jag är riktigt sur på musikens hus (okej mer sur än vanligt) eftersom dom krävde en serviceavgift på 20 spänn per biljett! Det kanske möjligtvis är ticknet som kräver det, vad vet jag, men inte fick jag någon jävla service iallafall.

Våldet

Har läst på lite om fotbollsvåldet nu som egentligen inte har något med fotboll att göra och ja vad ska man säga? Jag kommer inte kunna komma på några åtgärder iallafall.

Det är något positivt med att Sirius inte spelar i Allsvenskan iallafall. Hoppas inte AIK tar med sin firma i cupmatchen bara, för vilka ska som slåss mot? Västra Sidan? ....eller mig?

Jag tror inte att Martin Soneby inser vilken risk han utsatte sig för när han gjorde det här:



Han kunde ha dött, dom sitter ju bara och väntar på en anledning till att slåss.

Att göra:

- Leta reda på skåpnyckel

- Boka riskutbildning

- Förbereda mig inför heliga veckan genom att lyssna aktivt på alla låtar minst 3 gånger

- Plugga inför Alternativmedicinprov, matteprov, och utvecklingsstörningsprov

- Lämna in uppgift om fotbollsvåld, barn & döden och om psykopater

- Förbereda en muntlig bokpresentation samt nyhetspresentation

- Få tag i John ME´s album på något olagligt sätt

Mycket? Javisst,  men vad gör väl det? Jag ska ju få se Soran, David Druid och Johan Glans i talangkampen den 29de maj!!!!!!

Helvete nu piper min brandvarnare

Dom här vill jag höra istället för fucking oa hela natten


Fel igen

Kolla inte på tabellen på svenskfotboll.se/uppland. Det blev 1-3 inte 0-3

1111111111111

Hur svårt kan det va?

RSS 2.0