Passade på




Jag har varit framme och petat på nya datan...

Inställd träning blev egen löpning

Jag vet inte hur långt jag sprang men med tanke på tiden skulle jag gissa på kanske 3-3,5 km x2

Gick förvånansvärt bra, det måste vara tack vare matchen i förrgår. Träffade också på en liten flock rådjur på vägen och dom blev inte så rädda för mig föränn jag kom riktigt nära. Apropå ingenting alltså

Sen efter ett tag kom pappa och mötte mig på moppen för han trodde väl att jag sprungit vilse i mörkret eller gett upp eftersom det tog så lång tid. Men jag hoppade inte på!

Så den här första intresseveckan har jag förbättrat min kondis väldigt mycket men däremot har jag inte jonglerat alls förutom på jumpan. Jag måste börja göra det men jag vet faktiskt inte ens om jag har någon fotboll hemma...

Imorrn på jumpan ska mitt nya rekord bli 12. Kanske inte det bästa sättet att skriva upp det på bloggen så alla vet när jag misslyckas imorrn men jag tar risken.

Nya datan som jag inte rört än

Här kommer bror tillbringa resten av sitt liv:



Hans skärm är väldigt mycket större än min TV


Något som kom på tal i skolan

Jag har aldrig varit så stort fan av "Hjälp" men det här är ju så kul!


Matchen

Jag hatar Vattholma och jag hatar vattholmabor.

Johanna, flytta inte dit

3 olika tingelingversioner på digilistan...

...varav en på 1:a plats(gissa vilken) Själv tycker jag att den här är väldigt underskattad:

Angels of Clarity

Introducerade Martin för dead by april för några dagar sen och han fastnade också för angels of clarity av alla 18 låtar. Vi kanske är släkt.

Nu håller han iallafall på och spelar olika DBA-låtar för mig och vill att jag ska säga titeln på låten. Jag har lyssnat på DBA hela veckan men jag kan omöjligt säga titlarna på alla låtar. Däremot kan jag säkert sjunga med i varenda refräng.

Jag förstår förstår inte riktigt vart han vill komma med den leken.


Wihoo

Martin/Mamma har köpt en ny dator vilket betyder att jag kommer få den bärbara datorn som stänger av sig hela tiden, har virus och som saknar f-knappen.

Nu skulle jag kunna spela the sims igen och planerar att köpa sims 3 men såg att releasedatumet är flyttat från februari till juni. Vad ska det vara bra för?

Badminton

Spelade badminton med Johanna efter skolan, det skulle vara en turnering så vi hoppades på att vinna lite poäng till våran klass. Men det blev såklart ingen efterson SIF klantat sig lite. Men vi spelade på skoj mot några andra människor från skolan som jag aldrig sett förut i hela mitt liv.

Vi spelade mot några tjejer och vann och sen spelade vi mot några killar som hade världens djupaste samtal med varandra om bl.a. hyra samtidigt som dom spelade mot oss. Och vann. Enormt psykande.

Så Johanna, jag skyller på skolans raketar, min badmintonblåsa (ja jag fick en blåsa på handen av mitt racket, känslig eller vad?) och killarna som psykade oss, det var därför det gick så dåligt för mig och jag missade bollen HELA tiden.

Nej det här är ingen modeblogg men

efter att ha shoppat två dagar i rad så kan jag avslöja att det är orange och slitna jeans med hål i som gäller i vår/sommar.

Bik Bok tänkte ett steg längre och slog ihop dom här två och sålde ett par orangea, väldigt slitna jeans som jag inte tycker var någon höjdare.

Absolut bäst just nu


Därför hatar jag att åka tåg:

1. Det är alltid kallt, typ blåser. Annat är det på bussen där dom alltis har elementet på på högsta, till och med på sommaren.

2. Man vet aldrig riktigt vart man får sitta. Varför kan man inte bara få sitta där man vill?

3. Det är för high-tec ibland, knappar som öppnar dörrar, dörrar som stängs och öppnas automatiskt, dörrar som inte ens öppnas. Vad sägs om en vanlig dörr?

4. Man kan få sitta lite hursomhelst ibland, jag hatar att åka baklänges på tåg och när jag åkte till Örebro så fick jag sitta på sidan och kolla rakt in i en godisautomat.

5. Människorna som åker tåg är lite skumma, hem från Örebro fick jag sitta brevid en japan som typ inte kunde svenska som ville bjuda mig på fika. Det kan tyckas vara rätt trevligt men han var skum. Kanske är jag bara väldigt svensk som tar illa upp när han är snäll och bjuder på fika men allt jag ville var att lyssna på hög musik och sova, inte sitta och snacka engelska med en gammal japan hela vägen till Enköping.

5. Det är dyrt.

Katterna

Det känns som att Sigge har börjat blivit mycket snällare mot mig nu. Kanske är det för att jag inte tvingar på honom halsbandet lika ofta nu eftersom det är så ljust.

Vad vet jag.

Polly däremot hatar mig för att jag tvingar henne att gå ut, alternativt lurar ut henne och stänger dörren.

Utmanad

Okej jag har blivit utmanad att svara på massa konstiga frågor av Emelie.

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det? bequest (bi´kwest) legat  (engelskt ordlexikon ifall ni undrar.)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid? Tvätt som hänger på tork

3. Vad såg du senast på TV? "en film till dig som ska operera dig" på omvårdnaden i skolan.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är? 1540, (är 1535 egentligen. Jag brukar vara rätt duktig på att gissa tid, skulle äga på den här Expedition Robinsontävlingen)

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu? Det är tyst som i graven, möjligtvis hör jag lite fågelkvitter

6. När du senast var ute, vad gjorde du då? Gick hem från bussen

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen? En bild som Elin lagt upp på hennes blogg på Sigge för ett ca år sen när han är liten.

8. Vad har du på dig? Jag har inte orkat gått upp och byta om till mjukisbyxor så jag har fortfarande jeans på mig.

9. Drömde du något inatt? Ja, om att min tvål var slut - Psyket nästa!

10. När skrattade du senast? Kommer inte ihåg exakt men det var väl när jag åkte hem från skolan med Leyla och Johanna skulle jag tro

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu? En almanacka, en massa skit som jag målat, en hatt (?!), en massa skit som jag och syskon broderat och massa annat som min bror tillverkat som är lite svårt att säga vad det är. (mamma och pappas rum)

12. Har du sett något konstigt på sista tiden? Dom här bandysakerna i stan som jublar när man går förbi är minst sagt konstiga

13. Vad tycker du om den här utmaningen? Den får mig att verka knäpp(are)

14. Vilken var den senaste filmen du såg? Beck- tysta skriket eller vad den hette, i söndags

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då? José Mourinho och Zlatan till Sirius samt en ny arena

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om: Jag vill inte gå ut skolan

17. George Bush? Jag hatar honom

18. Ingen fråga? Nähä...?

19. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka? Flicka: Chelsea eller Stina (som Emelie verkar ha snott från mig) Pojke: Inte Einar iallafall

20. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands? Det skulle mycket väl kunna hända

21. Vad vill tror du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten? Jag tror han kommer kicka ut mig eftersom jag inte trott på honom

22. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor? Tess, Elin, Johanna, Maria och Simone

Finn ett fel

Vad är fel med den här bilden, förutom att jag har mer kläder utanpå garderoben än i?


Såhär två dagar efter

Vilken är låten ni alla sjunger på?

Ja inte fan är det La Voix iallafall.
 

Helgen i lite osammanhängande text

Det är lite jobbigt det där, att när man har som mest att skriva om så har man minst tid. Men nu tänker jag skriva om denna väldigt händelserika helg.

Jag var ju först då på Melodifestivalgenrepet i globen i fredags och det var en upplevelse kan man säga. Jag är inte så värst imponerad av globen, jag har varit där förut och det känns nästan lite sorgligt att det är det största vi har i Sverige. Men iallafall var genrepet inte riktigt som finalen men man fick se alla uppträdanden och alla inslag och sånt. Jag tycker det var roligare än den riktiga finalen, Petra var mer avslappnad och så är det ju såklart skämten roligast när man hör dom första gången.

Sen satt vi väldigt högt upp och liksom på sidan av scenen så man såg inte uppträdandena så bra. Däremot hade vi stenkoll på Greenroom som ju var mycket roligare att kolla på än artisternas intränade scennummer som man sett förut.

I Greenroom fick man se Måns sitta lite ensam, (inte hans fel, dom placerade ut artisterna men ändå, han såg mobbad ut) Caroline af Ugglas tokdigga alla låtarna och sen fick vi se Agnes och Måns mystiskt försvinna tilsammans några minuter.

Men man kan inte säga att det var mycket till stämning i Globen inte, jag tror knappt folk bredvid oss applåderade. På studenternas däremot, där kan man snacka om stämning.

HERREGUD vad mycket folk, var kommer alla ifrån? 8875 är en tal man kommer komma ihåg några år framåt. Att Sirius förlorade gör mig inte så mycket. Hellre att dom förlorade igår inför 8876 pers och kunde bli ordentligt hyllade för sin fina säsong, än att dom fått åka upp till Edsbyn igen och förlora inför ca 30 Siriussupportrar. Men jag undrar fortfarande, vad har det tagit åt antisport-uppsalaborna?

Gårdagens höjdpunkt var dock när Sirius Fotboll kom in på planen och åkte lite skridskor, något inte alla var helt bekväma med, jag tror inte nr 18 (Dillan Ismail??) har haft en tidigare hockey/bandykarriär iallafall.

Men sen var det ju dags för Melodifestivalfinalen och höjdpunkten där var ju såklart Soran Ismail. Och sen får man ju inte glömma Måns Möllers kassa Dalmål.

Nu, efter MFV 2009 har jag gått med i en grupp på Facebook som heter "bort med Christer Björkman". Nu får det faan vara nog!

Lite snabbt om Globen och MFV bara

Petra Mede är min nya idol, Sofia ska vinna och jag älskar Caroline af Ugglas för att hon diggar allas låtar så mycket i greenroom!


Om jag fått välja...

...hade finalen sett ut såhär:

1. Emilia Rydberg - You're My World
2. Scotts- Jag Tror På Oss
3. Velvet - The Queen
4. E.M.D. - Baby Goodbye
5. Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter
6. Amy Diamond - It's My Life
7. Agnes - Love Love Love
8. Maria Haukaas Storeng/Anna Sahlene - Killing Me Tenderly
9. Sofia - Alla
10. H.E.A.T - 1000 Miles
11. Nina Söderquist - Tick Tock

Jag vill ha med Molly Sandén också men jag kan inte för låten är inte bra!

Hur hade eran drömfinal sett ut?

Matte + Markus Krunegård = sant?

Varför kan jag inte räkna matte i skolan längre? Struntade i lektionen igår och åkte hem och räknade istället, satt 2,5 timmar i sträck och räknade 14 sidor. Idag har det inte gått fullt lika bra men jag är iallafall ifatt.

Vi måste ha räknat på det här kapitlet i några veckor nu, och sen gör jag det på ca 5 timmar. Jag har ju aldrig haft problem med att räkna matte i skolan förut, iallafall inte i ettan. Konstigt.

Kanske är det Markus som hjälper mig:


Betygssnack

Vi hade betygssnack idag på engelskan. Min lärare sa att jag kunde få MVG om jag fick MVG på nationella provet (jag känner ju ingen press alls nu)

Våran engelskalärare som vi hade i 1:an har gått i pension och därför har vi en ny lärare nu. Vad jag hade för betyg i ettan spelar ingen jäkla roll alls. Min nya lärare visste inte ens vad jag hade för betyg i ettan. Jag tycker att lärarna måste kommunicera bättre med varandra så att vi inte blir lidande när en lärare går i pension eller när det blir nedskärningar eller vad som nu kan hända med lärare.

För jag hade MVG i ettan, läraren älskade mig och jag vill att det ska spela någon slags roll i min nya lärares betygssättning, annars hade jag kunnat skolka hela ettan. Men däremot jag är för nya chanser, att ett dåligt betyg man hade förut inte ska ha någon betydelse när man byter lärare.

Det är det här som Julia råkat ut för, att hennes tidigare betyg inte spelar någon som helst roll när den nya läraren sätter betyg. Och hon har ju bara haft ett halvår på sig (med praktik) att visa att hon är värd ett MVG. Det är ju sjukt svårt att klara det.

Nej, bättre kommunikation mellan lärarna!

Växjö-Almtuna 3-1

Jag har inte känt såhär sen Chelsea förlorade Champions leaguefinalen för ca 1 år sen.

Det här betydde nog mer, som det känns nu iallafall.

Växjö-Almtuna 1-1

Det är så spännande att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Jag är så nervös att jag inte kan sitta still.

En vinst innebär en plats i kvalserien och 5 hemmamatcher mot elitserielag och allsvenska topplag. Det innebär pengar.

Om man är optimistisk så kanske det kommer ca 2000 pers varje match, men man vet ju aldrig med den här sporthatande, knäppa  publiken i Uppsala. Men om vi chansar på 2000 pers per match kan det betyda minst 250 000 kronor för en match och då 1 miljon och 250 000  kronor för alla matcher.

Det är SÅ välbehövliga pengar och bevisar också att den nya ishallen skulle stått klar för länge sen och att "vi" aldrig skulle byggt musikens hus som bara går back år efter år.

INGEN har planer på att vinna kvalserien och gå upp i elitserien OM vi nu skulle hamna i den, för det går helt enkelt inte. Almtunas ishall uppfyller inte dom kriterierna och dom skulle bli tvungna att spela sina hemmamatcher i Sthlm.

Men en kvalserie skulle kanske möjligtvis få våra tröga politiker att förstå att det är en ishall vi ska ha. Och det snabbt! INGEN jäkla flygplats eller något annat onödigt vill vi ha.

Det är vad Almtuna har att spela för, kan Växjö slå det?

Nu var det slut på vilan

Min tränare har lagt upp träningar 3 gånger i veckan från och med v. 13, och tills dess 2 ggr i veckan.

NU har fotbollssäsongen börjat.

Det är precis vad jag behöver.

Plus att träningen på lördag är inställd vilket betyder att man kan gå på bandy med gott samvete!

Flying Doctors

Hade Nursing Care idag för andra gången. Vi tittade på ett avsnitt av "Doktorn kan komma". Inte mig emot, jag anser att vägen till utbildning går genom TVn, och speciellt när det gäller engelska.

Men jag tror att Cityakuten hade varit lite mer passande för i "Doktorn kan komma" så är det inte så mycket sjukhustermer om man säger så.

Men hon verkade ju vara ett stort fan av Cityakuten också så det är väl inte helt omöjligt att vi kollar på det också.

Skadad

Jag har blivit så van vid mina liveversioner av MFV-låtarna att jag helt enkelt föredrar dom. När jag hör EMDs låt på radion bli jag irriterad på att Erik inte sjunger som han ska och förstår inte varför ingen jublar när låten börjar.

Min dag

Ingen sovmorgon inte, först:



Volleyboll i Bolandskolan. Elins lag mot ett annat lag. Dom vann ganska överlägset och Elin (längst bak) slängde sig flera gånger.

Sen bar det av till Storvreta och:



Innebandy. Rasbo mot satsiga Storvreta med namn på tröjorna. Bror är någonstans i mitten där. Förlust blev det såklart för Rasbo har inga namn på tröjorna. Bara siffror.

Och sen till huvudmatchen för dagen (sorry Elin) i Gränby:



Där Almtuna vann men lät oss lida bra länge och avgjorde när det var en och en halv minut kvar.

Och nu sitter jag här och bloggar mitt i MFV för jag orkar inte höra alla låtar igen som jag ville skulle åka ut. Och sen sörjer jag lite över att dom här herrarna troligtvis inte kommer komma längre än Semi:



Det var kul så länge det varade. Bilden är tagen från i Torsdags, jag lyckades inte dela mig i två delar.


Detta trodde jag väl aldrig för några månader sen

Att jag skulle bli tvungen att välja mellan gå på Almtuna eller Sirius Bandy imorrn.

Almtuna i playoff mot Växjö.

Sirius i SM-semifinal mot regerande mästarna Edsbyn.

Det har väl lutat åt Almtuna hela tiden eftersom det är dom som är mitt andralag efter Sirius fotboll och jag inte tycker att bandy är så speciellt roligt, men det känns verkligen som att man missar något. Varför skulle dom spela på exakt samma dag och exakt samma tid? Alla förlorar på det, och ja jag vet att dom inte valde det själva men vilken jäkla otur Uppsala ska ha då.

Och det slutar inte där, Storvreta är klart för slutspel, Uppsala basket är klart för slutspel.

Jag tror jag kommer bli utbränd om jag ska springa på alla matcher.

Eftersom det är en sån hög efterfrågan på ett blogginlägg...

...om min kväll i fredags så får jag väl skriva om det också.

Ja det var kul. Ja det var mindre kul att Maria inte kom in och att Tess mådde illa hela kvällen.

Sen var det jobbigt att det var så mycket folk och att jag trampade folk på tårna hela kvällen.

Och mindre kul att jag jag var tvungen att dansa till "oa hela natten". Hoppas att det inte är något återkommande.

Och synd att det inte finns något bildbevis på att jag var där överhuvudtaget.

Men i det stora hela så var det kul och jag vill gärna göra det igen.


Melodifestivalen som alltid är aktuell på söndagar

Det blir alltså dom här som jag får se i globen:

Emilia
Alcazar
Måns
Heat
Molly Sandén
EMD
Operasångaren
Agnes
Andra chansen (Scotts?)
Andra Chansen (Amy?)
Internationella juryns val (Sofia?)

Man får väl säga att man är hyfsat nöjd. Man får nog också säga att 2009 är ett av dom sämsta åren.

RSS 2.0