Två byggbesked på samma dag


FOTO:GRAFIK/UNT


Regeringen har godkänt hallplaner

Regeringen godkänner planerna på en ny multihall intill Fyrishov i Uppsala. Det kommunala bolaget hoppas nu på byggstart inom ett år. ( 1 år? YEAH RIGHT)

The statement om att Rasbo Motorklubb ska bygga ett nytt klubbhus på "våran" åker hamnade visst lite i skymundan av den här nyheten. Men det är ju inte helt officiellt eftersom vi måste godkänna det först.

Jag skulle vilja att Mor och Far sa säga nej bara för att jäklas lite. Vad är det som säger att vi ska vi dras med dom hela tiden?

Ingen rubrik idag

Jag kommer ihåg den här dagen för ett år sedan. Det var första dagen för mig på Edda, min första praktik. Det var inte så här kallt, det var ca 10-15 grader och det var soligt! Varför kan det inte vara det nu?

Värstingkomplimang

Var hemma hos farmor och lämnade tårtor eftersom hon fyller år imorrn. 82 bast. Iallafall skulle jag hämta posten och stötte på en sällskapssjuk tant där (farmor bor på ett vårdboende). Hon klagade lite över att det är inte lätt att bli gammal och sen frågade hon:

"Har du precis flyttat in här?"

EH NEJ!!! NEJ NEJ NEJ

" Nej min farmor bor här"
" Va? Din mamma?"

NEJ FÖR I HELVETE JAG ÄR 18 ÅR MIN FARMOR SA JAG!

" Nej min farmor" sa jag och drog därifrån fort som satan.

Hon kan ju inte ha varit riktigt frisk, eller hur?

Melodifestivalen 3

Inga riktigt bra låtar. Alla var en besvikelse utom EMD som jag blev positivt överraskad av. Synd att Molly fick en så seg och tråkig låt.

Jag tror att Maja Gullstrands bidrag var det sämsta jag hört på LÄNGE, men hon kommer ju från fame factory också.

Petra blir bara bättre och bättre. Jag gillade att hon mobbade Mattias i EMD lite.

"Här har vi Danny och Erik.. också den här tredje killen"

Eller vad hon sa.


7 sanningar

Det här med sanningar verkar vara något som alla skriver och man är ju inte sen med att hänga på.

1. Jag har svårt att slänga saker som blommor, gosdjur för att jag får för mig att dom har känslor.

2. Jag hatar väldigt mycket utan riktig anledning.

3. Jag tycker om att kratta löv.

4. Jag vet fortfarande inte, efter 5 år av fotbollsspelande, om jag är höger- eller vänsterfotad.

5. Jag är stolt över att jag slutat titta på Lost för att det nog är den enda serien som jag lyckats sluta att följa.

6. Jag är så satans vinnargalen men tycker ändå att jag inte är en sån himla dålig förlorare.

7. Jag är sämst på att ljuga.

Herregud

Emelie ska åka till Peru i 4 månader men det dom oroar sig mest för är såklart att jag ska vara ensam hemma HELA helgen. HUR ska detta gå?

Jag KAN ju svälta ihjäl för macken har ju lagt ner och jag vet ju inte hur man åker buss till stan/vallby.

Aldrig mer

Att handla med pappa är som att handla med ett barn

Han har utvecklat något slags hat mot Ica Kvantum på sistone. Så det började med att jag frågade när vi var i Gränby:

Jag: Vi handlar väl på kvantum?
Pappa: Nej Ica Maxi
J: Men! Det är ju världens omväg.
P: Ja men det är alltid så mycket folk på kvantum
J: Klockan är två, jag tror faktiskt inte det.
P: Men jag ska till systemet.
J: Det finns på gränby också.
P: Ja men det är så rörigt där.

Det slutade med att han blev sur och vi åkte till Ica Maxi. 10 gånger fick jag anledning att säga, vi skulle åkt till kvantum...

Sen kom vi kom hem utan mina russin, utan pappas thai, utan pasta alfredo och med en parlamentetbox som kostade 300 spänn.

Inget av detta hade hänt om vi bara åkt till Kvantum.

Jag ångrar att jag köpte den där boxen. Jag köpte liksom Scrubs säsong 5 igår, hur ska jag hinna titta på allt det här?


Slutet på något fint


Så här ser det numera ut där den berömda Rasbomacken låg. Det känns skitdumt att den läggs ner men jag kan själv inte minnas sist jag handlade där. Jag hann inte ens handla för sista gången, det kom så plötsligt fast jag vetat om det ett tag. Tänk alla gånger man köpt lördagsgodis, och alla gånger man gått dit på rasten i skolan trots att vi inte fick gå över stora vägen, och förra året när jag gick dit i regnet för att köpa melodifestivalskivan. Det var tider det.

Men mitt största problem är:

Hur ska jag veta när jag ska gå av bussen på kvällen?

Macken har ju alltid varit mitt riktmärke, den syns i mörkret (det är i 90% av fallen mörkt när jag åker 811). Skylten i bussen kan man ju inte lita på, sist stod det Studenternas IP när jag klev av i Gåvsta.

Och vad ska hållplatsen heta nu? Rasbopizzerian? (och hur länge kommer den vara kvar?) Det kommer säkert bli typ Gåvstas vägskäl eller nåt annat tråkigt.

Jag röstar för att den fortsätter heta Rasbomacken. Så att vi aldrig glömmer.

The Pirate Bay

Okej, så här är det. Jag har precis upptäckt Pirate Bay, tidigare har jag bara laddat ner på Limewire. Pirate Bay har underlättat mitt liv, det är så mycket lättare att ladda ner album där än på Limewire. Och sen har jag hittat någon som lägger ut varje veckas Digilista, och det är ju helt perfekt.

Därför blir jag sur när dom här svenska genierna blir åtalade. Visst, man förstår att folk blir arga för att dom inte får betalt för sin musik, men ska rätten att lyssna på musik bli en klassfråga?

För det är riktigt jävla dyrt att köpa skivor och singlar. Om jag var tvungen att köpa all musik jag lyssnade på så skulle jag inte alls lyssna på den musiken jag gör idag. Då skulle jag sitta där med bara mina Takidaskivor (om jag ens skulle få tag på alla) och med p3 på dygnet runt. Jag är inte ens säker på att jag skulle gillat Takida, för om jag inte kunnat ladda ner så hade jag nog inte upptäckt dom så tidigt.

Nej musikerna får inte pengar för sin musik, men dom får populäritet istället. Fler fans och då kommer det fler på deras konserter där dom kan få pengar istället.

Och om man verkligen gillar en skiva så kanske man går och köper den för att visa sin uppskattning.

Jag tycker inte riktigt att det är samma sak med film som med musik. Det kan få vara olagligt att ladda ner filmer för mig, bara alla lämnar min musik ifred. Men det är ju svindyrt att gå på bio, och det är sällan man köper en film bara för att se den en gång. Men man kan alltid vänta tills den kommer på TV, det har jag gjort i alla år. Och samma sak med serier, dom kommer ju på TV förr eller senare, man kan få vänta ett år eller så men man överlever.

Men som sagt är det inte samma sak med musik. Musik ska vara lagligt att ladda ner.

Melodifestivalen del 2

Först och främs vill jag säga att jag vill VINNA ESC. Därför hejar i princip bara på folk som jag tror har chans att ta hem skiten.

1. Lili & Sussie.
Tanter i 50-års kris.

2. Lasse Lindh
Lasse you´re too good for melodifestivalen

3. Jennifer Brown.
Ingen låt som fastnade, kanske blir bättre sen.

4. HEAT
Bra låt men Lordi har redan vunnit så jag tror inte en rocklåt skulle funka igen.

5. Markoolio.
Vad ville han med den här låten? Han kunde ju inte driva med MFV för den var ju inte ens rolig.

6. Amy Diamond.
Jag står fast vid att jag tror att Amy kan vinna ESC. Låten var bra, inte lika bra som den förra men hon är duktig och åldras inte vilket är bra för då tror folk att hon är yngre än vad hon är och då blir hon automatiskt duktigare. Jag ringde nog och röstade 4 gånger (och en gång på Lasse) och det var så jäkla kul att höra när hon svarade, hon avslutade med ett TJOHO!

7. Cookies & Beans. (jag blir alltid lika äcklad av namnet)
Låten påminner sjukt mycket om en annan låt. Jag har lyssnat på den nåra gånger nu och den blir inte bättre

8. Måns.
Jag tål honom inte men låten var ganska bra men texten var ju så otroligt töntig, typiskt Kempe. På något sätt lyckas jag alltid få Viva la Vida på hjärnan när jag har lyssnat på den här. Tror den skulle gå bra i ESC

Petra Mede var bra tycker jag. Eller så är det så att jag håller med Soran Ismail i absolut allt han säger. 

Förresten, är det någon som följer Pirate Bayrättegången? Kommer jag kunna ladda ner nästa veckas låtar?

Detta har hänt:

Jag spelade cup i lördags och det gick väldigt bra. Vi vann första matchen mot vad jag tror är ett division 4lag. (Vi spelar i div 5) Sen förlorade vi mot ett div 3-lag och ett div 4-lag men vi blev bästa 3:a och gick vidare till kvartsfinal som vi förlorade med 2-1 men det var jäkligt nära att det gick till förlängning.

Sen var det ju dags för Melodifestivalen som jag tänkte skriva om sen.

Igår kollade jag på skidor HELA dagen. Jag har alltid vetat att Helena Jonsson har vad som krävs för guld men alla blir lika förvånade jämt och fortsätter ändå tjata om Carl-Johan Bergman.

Idag har jag jobbat, gått dubbelt för sista gången. Det gick förvånansvärt lätt att gå upp 5 imorse. Sen var det inget kul att jobba för det fanns inte så mycket att göra och sen fick jag veta att en person hade dött i helgen. Något som mer eller mindre varit på G ett tag om man får säga så men det kändes ändå ganska hemskt.

Jag har iallafall räknat ut att jag borde ha tjänat ungefär 1000 spänn på dom här två dagarna som jag varit där och det är jag helt sjukt nöjd med. Samtidigt känns det hemskt att jag varit där i 5 veckor innan och inte fått en enda krona förutom matersättningen av skolan på 330 spänn. Jag hade kunnat varit rik. 165x90=14850

Jobbig förlust i "På Spåret"

Om man blir arg och frustrerad efter att ha tittat på "På spåret" har man något seriöst fel, men det blev jag

Jag vet inte ens varför det var så viktigt för mig att Filip & Fredrik skulle vinna. Kanske för att jag inte tycker om Hans Rosenfelt och för att jag älskar Filip & Fredrik som bara kommer där och är relativt unga och bara kickar ass men klantar sig på en fråga och får Hans Rosenfelt att tro att han är ännu bättre än vad han är.

Jag kan ju alltid titta på den här tabellen innan jag går och lägger mig för att komma på bättre tankar:

1 Leksands IF 40 27 5 8 197 : 82 90   
2 A I K IF 40 26 4 10 131 : 72 85   
3 Mora IK 40 19 9 12 146 : 108 71   
4 Almtuna IS 40 21 7 12 112 : 90 71   
5 VIK Västerås HK 40 20 8 12 147 : 120 70   
6 Växjö Lakers HC 41 19 8 14 138 : 113 70   
7 IF Malmö Redhawks 40 15 9 16 123 : 96 61   

Dom tre första går vidare till kvalserien, dom 4 därefter får slåss om den sista platsen till kvalserien och det är 5 matcher kvar!

Nu tänker jag gnälla MYCKET

Att jag alltid ska bli sjukt vid fel tillfällen. Jag är fan inte ofta sjuk men när jag väl blir det så är det alltid något jag missar. Eller missar och missar, jag är ju oftast med fast jag är sjuk men prestationerna blir ju inte riktigt detsamma.

Jag kommer vara sjuk på cupen på lördag, men jag tänker ignorera det.

Jag skulle ha varit hemma idag men jag var tvungen att göra schizofreniprovet. Jag tänker inte ha massa rester på lovet. Det var sjukt många frågor på provet men jag tror att det gick bra, jag skrev typ 14 sidor (!) om jag räknat rätt. Men jag hade kunnat gjort det bättre och det var faktiskt väldigt stora rader.

Sen har jag mer eller mindre hela tiden planerat att vara hemma imorrn för att som sista chans försöka bli frisk och protestera lite mot den här alla hjärtans dag-dagen vi har på skolan imorrn. Visst det är väl kul att dom gör lite annorlunda saker men inte när man egentligen har sovmorgon till 20 i elva och börjar halv 9 istället! Varför vill alla hela tiden börja så jävla tidigt?? En perfekt alla hjärtans dag aktivitetsdag borde såklart börja med sovmorgon. Jag skiter i om man slutar tidigare. Om man slutar halv 2 eller halv 3 spelar väl ingen roll, däremot spelar det roll om man börjar halv 9 eller halv 10.

Men då skulle man ju kunna tro att jag har lov nu men nej min lärare har förstört mitt liv som gett oss ca 20 flummiga uppgifter på ett kapitel som är ca 2 sidor som ska in imorrn. Alltså blir det plugga ikväll och imorrn igen.

Ni anar inte vad skönt det ska bli att slippa skolan ett tag.

Tidsoptimister

När jag inte har något bättre för mig kan jag kolla lite i bostadsguiden för att se om någon granne ska flytta eller så. Det är lite kul för dom är väldigt optimistiska när det gäller restiden till stan. Många skriver att det tar 15 minuter till stan, det är överkomligt för det kan det faktiskt göra en söndagsmorgon klockan 6.

Men när folk börjar skriva att det tar 10 minuter blir jag lite fundersam. Imorse tog det 1 timme och 10 minuter för mig att ta mig till skolan med buss, som visserligen inte ligger så centralt men det tar absolut inte en timme att åka dit från stan. Det tar ju enligt Johanna en kvart (ca 35-40 min) att dit så då har man väl en jäkla otur med stoppljusen om det tar en timme.

Sen beror det kanske lite på vad man menar med stan, vissa kanske tänker att när man är i Gränby så är man i stan, men när om någon säger till mig att det tar 10 minuter till stan så ska jag stå på stora torget (alternativt stationen) efter 10 minuter. Är jag inte det så har personen fel.

Nej mäklare är inte att lita på.

Redo

Nu har jag nästan städat klart mitt hemskt skitiga rum, jag har lyssnat på melodifestivalen 2008, jag har låst in Martin på skrubben och haft ett samtal med Sigge om att han ska uppföra sig ikväll eftersom han representerar alla katter i hela världen.

Nu skulle till och med Kungen kunna komma hem till mig och kolla på melodifestivalen. Men nu är det ju så att det är Elin, Tess och Johanna som ska komma. Jag är inte besviken över det som det kanske låter, men att kolla på melodifestivalen med Kungen hade man inte tackat nej till.

Granne på trackslistan

Det är inte varje dag man hör en granne på tracks, inte varje liv heller för den delen. Junior Natural är en 14-åring från Rasbo som jag gått i samma skola som, samtidigt. Nej jag vet inte var han bor och om han bor kvar i Rasbo längre men jag kommer säga att han är min granne.

Och sen måste jag tillägga att Teodor är jävligt duktig.



Det trodde ni inte om Rasbobor va? Rösta på se.se/p3/tracks

Avslutning

Soft dag i skolan. Vi hade avslutning på omvårdnadsveckan och det betydde att vi hade lite utvärdering och sen gjorde vi klart våran plansch om varför omvårdnadsprogrammet är så bra.

Alltså; vi klippte och klistrade lite, hade två timmars lunch, sen åt vi chips och choklad och drack cider. Och sen vann min grupp pris för bästa plansch. Välförtjänt och "med god marginal". Inte för att det var värsta grejen egentligen, vi fick varsin penna, men jag tycker ju om att vinna.

Vi borde lätt ha flera såna här veckor.

MEN. Vart tusan var UNT? Dissade dom mig som är en sån trogen läsare?

Uppdatering omvårdnadsveckan

Onsdag:

1. Kvinnofridscentrum (bra bra)
2. Inställd film, diskussion istället.
3. Facket (perfekt att dom kom precis innan jag skulle till Balder och skriva på papper)

Torsdag:

1 Trappan - ett ställe dit barn och ungdomar kan komma som har problem med sina föräldrar, alltså beroende och sjukdomar och sånt. (jag gillade den här föreläsningen!)

2. Polisen (nja, vet inte om det var så kul, var så sjukt trött att jag hade kunnat somna men nu satt jag så långt fram att det hade varit oartigt)

3. Började med uppgiften som vi ska hålla på med imorrn.

4. Stalking och farlighetsbedömning - samma kille som pratade om ADHD tidigare kom tillbaka. Jag gillar han.

Nu är det inga fler föreläsningar och det är väldigt synd. Hade kunnat haft många fler. Det enda negativa med den här veckan är att vi gått så länge varje dag (ja halv fyra är för mig länge) och att vi börjat halv 9 varje dag. Det är faktiskt väldigt jobbigt.

Nu ska jag gå och cykla till "du är var du äter" Det är ett av dom bästa programmen man kan titta på när man ska göra det.

Nummer ett är nog Made, om det handlar om att personen ska gå ner i vikt och det ska dom ju oftast
Nummer 2 är generation fett.
Och nummer 3 är som sagt "Du är vad du äter" - Nackdelen med det är att det är svenskt (iof generation fett också) och att man då inte kan lyssna på musik samtidigt.

Dag 2 i omvårdnadsveckan

Föreläsning 1: En socionom med skitsnygg frisyr som pratade om hedersrelaterat våld. ME LIKE

Föreläsning 2: Ätstörningar. Intressant men inte speciellt roligt.

Föreläsning 3. Barn och ungdomspsyk. Dom kunde ha planerat det lite bättre, dom visste inte riktigt vad dom skulle berätta om så alla fick ställa frågor och då handlade de flesta om sömn (?)

Föreläsning 4: En kille från rättspsyk som pratade om ADHD. Jag tyckte det var bra men han hade för lite tid på sig, jag hade velat höra mer om asbergers (vet inte hur det stavas)

Dagens roligaste: Socionomen som pratade om sina, vad säger man nu då Emelie, klienter?
Dagens varför: Dom från ätstörningskliniken fick T-shirtar som tack medans alla andra har fått chokladaskar, varför då?

Omvårdnadsvecka

Tänkte jag skulle dela med mig av denna, enligt mina lärare "historiska upplevelse" jag är med om i skolan. Vi har omvårdnadsvecka. Det betyder att vi inte har några vanliga lektioner utan bara föreläsningar hela dagarna. Det var också meningen att den här veckan inte skulle innebära något skolarbete med det har våra vårdlärare förhindrat genom att ge oss ett hemprov som ska in imorrn.

Imorse kom en gubbe och pratade om hur man tagit hand om utvecklingsstörda genom åren. Jag tyckte det var kul men det gjorde tydligen ingen annan. Han var väl för djup för er andra helt enkelt.

Och nu är det så att jag har glömt vad det var som var så kul så jag kan inte försvara mig.

Sen på eftermiddagen kom en ambulanskille till Johannas lycka och snackade om gatuvåld och droger och ambulanser. Det var också intressant.

Jag har en känsla av att jag kommer tycka att allt är det faktiskt.

Barndomsminne hittat?

Kanske den här traumatiska upplevelsen kan vara något?

Ons 27 jan 1999
...föresten jag har nogot att beretta det var i skolan jag skulle hemta lite gran ris till kojan Lisa H var med just då kom två killar som gick i 3:an dom jagade oss vi sprang men dom kom efter vi jick till gran risstelet så slog dom oss en av dom sparka mig och när vi jick till baka möte vi Marianne vi bereta för hene altså Marianne är fröken hon lyssnade men sa inte nonting så vi jick tillbaka och när hon jick så skulle vi hemta mer så kom dom igen och kasta en sten i Josefines huvud hej då dagboken

Tor 28 jan 1999
Hej dagboken när Jag skulle gå till eler när Jag var i skolan så sa dom att det där som Jag sa igår att dom kasta en sten i hennes huvud det var en kotte så hej då

A Childhood memory
I remember one time in the first grade when me and my friend Lisa was going to get some treerice for our koja and some 3rd graders chased us and kicked me and then trew, what me thougt was a rock but turned out to be a kotte, in Josefines head. Then we told our teacher about this and she didn´t give a fuck.

MVG?


Stenåldersbloggen

Jag satt och läste gamla dagböcker igår för att få inspiration till engelskaläxan, ett barndomsminne. Jag fick ingen inspiration eftersom det mesta i min dagböcker kretsar kring glass, bio och intriger i skolan (vilket ju är skitkul men kanske inte rätt sak att skriva om) Till mitt försvar började jag skriva dagbok när jag precis fyllt 8 år.

Och dom flesta dagarna har jag skrivit typ såhär:
Hej dagboken idag har jag inte gjort något sjäsjillt så hej då!

Men det finns också massa saker som jag absolut inte har något minne av att dom har hänt:
Hej dagboken idag har pappa, Martin, Emelie och Jag åkt längd skidor och åkt skridskor och när vi skulle fika fick vi göra det i en busskur det kom många bussar dit hej då.

Och ganska oinressanta iakttagelser:
Hej dagboken idag har vi pratat om vad som är kamratligt i skolan. Idag hade Linda kommit tillbaka till skolan hon har varit i thaland. Det är därför hon är så brun. Idag på torsdagsklubben hade jag hemkunskap. Vi baka muffins med karamel på.

Och till sist lite roliga/knäppa "inlägg"
Hej dagboken idag har vi lagt brev i ett träd så kommer det några som läser det och lägger dit ett nytt. Hej då

Hej dagboken i morgon är det en skoldag det är inge roligt fast ienteligen är det lite roligt hej då

Dom flesta dagarna kommer med vackra illustrationer.

Blogkoll säger att jag ska göra det här så då gör jag väl det.

Följ min blogg med bloglovin

RSS 2.0