Härmapan Polly

 

Är det normalt för katter att ta efter varandras beteende? Polly här börjat jama precis som Sigge, jag hör inte skillnad på dem. Och jag menar inte Sigges skrikande, då när han tar i allt vad han har utan hans sälliknande jamningar. Det är inte första gången Polly härmas. När hon bodde med Nisse började hon, precis som han, dra matskålen till sig med tassen (något som hon fortfarande gör) Är det inte meningen att hon, som är äldst ska lära kattungarna saker?

Annars har dom två helt olika strategier för att få mat. Sigge skriker som om han håller på att dö samtidigt som han följer varenda steg man tar och, jag vet inte om det är medvetet men försöker fälla en. Polly kör Mästerkatten i Shrek-metoden och tittar på en med sorgsna ögon och försöker se så söt ut hon kan. Jag måste nog säga att Sigges metod fungerar bäst eftersom han låter som om han inte fått mat på flera år.

Idoljuryn


Jag älskar verkligen den nya idoljuryn och jag fattar inte att den gamla inte böts ut tidigare. De var ju verkligen sämst. Ytliga, okunniga och inte alls roliga. Hur hamnade de egentligen där från början? Den nya juryn har ju varit i musikbranschen, skrivit låtar och hängt med kändisar. Vad har Peter, Kishti och Daniel egentligen gjort? Okej upptäckt Robyn men hallå, Andreas Carlson har skrivit Backstreet Boys " I want it that way ". ( Vilket får mig att tänka på en sak, vad hade BSB egentligen gjort utan alla svenskar? Andreas, Max Martin och Lisa Miskovsky?) Iallafall hur kan man inte gilla någon som säger:

" Vilken skön tröja du har på dig, det känns som att man bara vill fika på den"

Ett av Anders Bagges många roliga citat. Tänk om den här juryn hade varit med från början, vad kul man hade haft då. Hoppas att det är lika självklart för tv4 som för mig att dom ska fortsätta i all evighet.

Chocktillstånd

Det här är helt sjukt, men  min kompis Lisa som har flyttat till Sydafrika är hemma i Sverige just nu. Jag kommer inte ens ihåg hur länge sen det var jag träffade henne, 3 eller 4 år? Jag har inte pratat med henne än, jag var inte hemma när hon plingade på hemma hos mig, men min mamma var så hon fick mitt mobilnummer (samma som för 3-4 år sen) och nu väntar jag på att hon ska ringa. Jag har alltid tänkt att hon måste ju komma och hälsa på någon gång men var verkligen inte beredd på det nu. Under hela Siriusmatchen igår var jag helt i chocktillstånd. Jag missade allt som hände på planen och jag blev ju inte direkt mer fokuserad när Therese och Simone pratade med mig hela tiden :P Den enda nackdelen med att se på fotboll live är ju att det  tyvärr inte finns några repriser.

För 3-4 år sen så...

- Hade jag tandställning
- Gick jag i Gåvsta ( högstadiet )
- Spelade jag fotboll i Rasbo
- Hade jag min kära Nokia 3510i som mobil (böt ut den i somras)
- Hade jag en katt som hette Sonny

Inget av det där stämmer ju nu men jag tror jag är ungefär likadan fortfarande.

Sveriges mest hatade kvinna


Jag hörde precis Sara Vargas låt på Ztv, ni vet Björn Gustafssons flickvän. Den sög faktiskt. Jag tycker inte heller att hon passar ihop med Björn, hon ser inte ut så som jag hade tänkt mig. Hon måste fan va äldre än honom.


Fred

Fy fan. Spela match mot serieledarna kl 10 på morgonen med en man mindre i 90 minuter är inget jag kan rekommendera. Jag brukar kunna spela hela matcherna men har ingen ork för att jag har varit sjuk ett tag. Efter 10 minuter ville jag bara att domaren skulle blåsa av. Vi skötte oss faktiskt väldigt bra med tanke på omständigheterna. Jag säger det igen: EN man MINDRE. Dom hade avbytare, det vet inte vi vad det är längre. Iallafall blev resultatet bättre än förra gången vi mötte dem.

Jag var ju lite sur på Norrskedika för att jag tyckte de var själviska och vinnargalna som tvingade oss att spela den här matchen för att de skulle få bättre målskillnad men de var snälla mot oss och tyckte vi var bra som kom och spelade  med 10 man och de bjöd på korv och grejer så jag är inte sur längre. Hoppas det går bra för dem i division IV och att de håller sig där ett tag.

Läget här hemma

Här kommer en liten sammanfattning på vad som händer hät hemma så du kan hänga med i snacket när du kommer hem Emelie.

Martin har fått böter och körförbud på sin moppe. Lärarna hade typ tipsat polisen och de stod civilklädda utanför skolan och väntade på moppepojkarna på onsdagsmorgonen. Problemet var bara att det var kallt ute så de flesta hade lämnat moppen hemma. Alla utom Martin och en till. Poliserna testade moppen, som egentligen bara ska gå 30 och kom fram till att den var trimmad. Något som pappa inte hade en aning om tydligen. Vafan t.o.m. jag visste att hans moppe bara fick gå 30. Iallafall blev det 1800 i böter och polisen måste kolla att moppen bara går 30 innan han får börja köra igen.

Pappa är sur för att just Martin, som typ kör lagligast, åkte fast och inte dom som kör typ i 90. Ett tag sa han att han tänkte kräva dom andra föräldrarna på pengar för att det var dom som hade "lockat hit" poliserna från början. Vi får väl se hur det blir med det sen.

Martin är som vanligt på dåligt humör och tjatar om Erika hela tiden, som jag btw, genom mina Sunnerstakontakter, fått reda på är värsta fjortisen. Men men då passar dom väl bra ihop då.

Sigge blir bara tjockare och tjockare., han väger 6 kg. Men det verkar vara en ganska normal vikt för en katt tydligen.

Sirius vs Chelsea

Det är konstigt hur olika mina två favvolag är. Jag tänkte göra en liten jämförelse.

Tabelläge:
Chelsea kämpar för att inte förlora en match och att vinna ligan.
Sirius kämpar för att vinna EN match och inte åka ur Superettan.

Spelarna:
Chelseas spelare är världskändisar och blir jagade av papparazzis.
Siriusspelarna har tur om de blir igenkända på stan.

Lönerna:
Stjärnorna i Chelsea tjänar hundratals miljoner.
I Sirius måste spelarna jobba  vid sidan av fotbollen för att klara sig.

Cuper:
Chelsea spelar i Champions league för att bli bäst i Europa.
Sirius får åka till Gävle och spela i Svenska Cupen inför 40  personer.

Publiksiffror:
Chelseas arena är alltid fullsatt och tar in ca 42 000 pers.
På Studan är publiksnittet ca 1500-2000 personer.

Derbyna:
Chelsea spelar heta derbymatcher mot Arsenal och Tottenham.
Sirius spelar mot Enköping.

Derbyt


Tänkte bara skriva lite snabbt om Enköping-Sirius igår. Jag var där (såklart) och såg Sirius förlora p.g.a. ett så onödigt skitmål. Det skulle varit 0-0. Nu känns det som att ESK är på väg ikapp och Sirius känns mindre säkra.

Det är något med Enavallen. Sirius har inte vunnit där på 16 år. Jag tycker inte om det arenan, inte bara på grund av alla dåliga resultat utan också för att den är så konstigt byggd. En väldigt stor och hög läktare i mitten ena sidan och en liten träläktare på andra sidan. Annars är det mest himmel runtomkring som gör att den känns så...kall.

Och under uppvärmningen spelade dom årets melodifestivalskiva. Ingen höjdare direkt då det kan komma låtar som "Kebabpizza Slimovitza". Men grejan var den att dom började om skivan hela tiden så jag hörde " Jag vill ha en hönsnätsbur med mina gamla ex på vinden" några hundra gånger. Jag tror jag får ta och bränna en skiva och skicka till ESK om det blir möte igen nästa år.

Och en grej till. Varför sjunger man inte nationalsången innan matcherna längre? Jag har hela året känt att jag hört den för lite. Inget på Studenternas, inget vid OS. Det är nog därför jag alltid är i tid för att se Zlatan tugga tuggummi och Petter Hanson ta i för kung och fosterland innan Sverigematcherna, det är enda gången jag får höra " du gamla du fria" på hela året nu för tiden.

De riktiga bragderna

Asså, den mest underskattade tävlingen måste ju vara Paralympics. Den är i full gång nu och det är inte mycket som sänds på TV. Varför? Vi tar ju medaljer varje dag och man kan inte få se ett enda guldhopp live på tvn. Är det bara jag som tycker att det är en större bragd att springa fort utan ben än med ben, att simma utan armar eller utan ben, fånga bollar fast man är blind och spela tennis när man sitter i rullstol?

Om det nu inte är tillräckligt intressant för att visas i TV, så kan man väl ändå göra det för att uppmuntra andra funktionshindrade att börja idrotta, eller helt enkelt för att det är något vi är duktiga på till skillnad från "vanliga os". Ska inte svt vara public service?

Ja jag vet att svt sänder sammandrag och vissa tävlingar från Paralympics, men det är inte i närheten av hur mycket man sände från OS. Jag skulle vilja se en hel match i t.ex. goalball någon gång, eller helt enkelt se Sverige ta en guldmedalj, det händer ju inte så ofta.

Karriärbyte

Pappa sa idag att när han kommer hem från träningen tänker han söka jobb på Stadium. Jag vet inte riktigt hur seriös han var men han har ju alltid hatat sitt jobb. Jobbet var avdelningschef typ, inte något kassaarbete. Han berättade förut att de sökte folk till nya Stadium i Gränby centrum, och så läste han en beskrivning och sa:

" Det där stämmer ju in på mig"

Men det var ett tag sen nu så jag trodde han hade gett upp det där men tydligen inte. Så länge hans lön inte blir väldigt sänkt så är det väl inget som påverkar mig negativt. Han kanske blir lite gladare när han kommer hem istället för att snacka skit om folk på jobbet med sina arbetskamrater på telefon. Och vi får ju inte glömma personalrabatten, den kan jag få användning för.

Nu ska vi ju inte bara anta att han får jobbet, det är nog ganska eftertraktat och det kanske inte vill ha någon som är så nära pension (typ 10 år, om det nu är nära).

Stora förluster



Mitt älskade Sirius gav igen efter storförlusten i torsdags och vann med 4-0 igår. Jag önskar att jag hade varit där men jag är sjuk och skulle egentligen ha haft match igår. Sirius lyckas alltid spela samtidigt som mig hela tiden så jag har inte sett en match på Studenternas sen mitten av juli.

Som sagt, jag skulle ha haft match igår men det var fler än jag som var sjuk så det blev till slut bara 8 pers kvar som kunde spela. Matchen blev uppskjuten, men ett tag verkade det som vi var tvungna att dra oss ur serien eftersom de vi skulle spela mot inte tyckte att det vore rättvist mot dem att lämna WO ( de vinner med 3-0 ) för att de tror att de kan vinna med mycket mer. Så jävla dålig stil, dom har typ redan vunnit ligan, inte förlorat en match och har överlägsen målskillnad som ingen kan ta igen och de ville inte få en vinst med 3-0 utan de vill vinna med typ 10 mål mer. Va fan spelar det för roll? Hur kan man vara så vinnargalen och okänslig? Alla kanske inte satsar lika mycket som er som kommer med spelarbuss och allt. Alla kanske inte har såna resurser eller kanske inte ens vill satsa så mycket och bara spela för att det är kul och inte vill att det ska vara så seriöst jämt.

Vad tänker spelarna när de leder med 10 mål och börjar gnälla på varandra för att de tycker det går dåligt? för tro, mig det händer ganska ofta, och varifrån får de viljan att förnedra andra? Jag såg att ett lag i min brorsas serie förlorat med 19-0. Det är ett resultat som jag, under min 5 år långa fotbollskarriär aldrig förlorat med. Möjligtvis 17 men aldrig 20-tal. Det är ganska starkt gjort på något sätt, för vilka som helst kan tappa allt. Sånt händer även i stora ligor. Förra säsongen i premier league förlorade många lag med 6-0 och ett med hela 8-1.

Men jag förstår mig inte på tränare till små barn som, när de kanske leder med 15-0, säger åt barnen att fortsätta göra mål. Det finns såna, jag vet det. Själv skulle man få spelarna att ta det lungt, kanske låta det andra laget försöka göra mål, låta de som är lite sämre spela mera. Varför vill folk förnedra andra lag totalt? Vad tjänar de på det? Bättre målskillnad. Men det är väldigt sällan målskillnad har någon betydelse, speciellt i serier för typ 12-åringar.

Nej, när vi spelar mot laget vi skulle spela mot igår ska vi vinna eller förlora med högst 2-0. Då blir dom väl helt galna när de inser att deras målskillnad hade kunnat varit typ 63 istället för 62 om de hade låtit oss lämna WO.

Sjukhuset

Akademiska sjukhuset i Uppsala ( Ackis ) hade öppet hus igår och eftersom jag och mina kompisar går omvårdnad så drog vi dit för att kolla in vår framtida praktikplats och träffa lite "kändisar" från tv-serien.

Vad den här grejen gick ut på vet jag inte riktigt, man fick gå runt lite, fråga frågor, man fick broshyrer och gratis sadelskydd (?) som det stod Akademiska 300 år på. På varje bord fanns också en godisskål så det blev en del godis. Man fick också testa olika saker, Leyla kollade trycket i sina ögon, Therese testade hur mycket promille det var i en godis typ, jag provade lätt-tuggad kyckling, ( inget jag kan rekommendera faktiskt ) det fanns mycket man kunde prova men det var lång kö på vissa saker så man orkade inte allt.

Jag och Elin hamnade i gymnastiksalen ( fråga mig inte hur, Ackis är världens labyrint ) och där fanns det ett avslappningsrum så vi stannade där ett tag och vilade medans personerna utanför gjorde någon slags jumpa. Sen gjorde vi en tipsrunda om blodgivning och hann med att åka lite tåg. Vi fick också autografer från bl.a. Janne och Urban från TV- serien och några till som jag inte vet vad dom heter. Jag vet, det kanske inte är nåt att skryta med men Janne är iallafall ganska stor i Uppsala och det är ju bra att dom är kända för att dom gör något bra till skillnad från vissa andra.

Jag hoppades faktiskt att vi skulle träffa på några lärare, jag menar det måste ju ge någon form av pluspoäng att vi gör detta på vår fritid? Iallafall träffade vi på två stycken, och även om vi blev ganska dissade av den ena och den andra sa att vi skulle få ett prov på det här så tror jag det var bra.




En noshörnig som folk hade skrivit sina önskningar på

Autograftältet

Lite suddig bild på Janne, ungen till vänster säger " jag har sett dig på TV " Skitsöt!

Det regnade typ hela dan så Maria ( bilden ) och Therese fick använda sina nya...

... sadelskydd när de skulle cykla hem

Mark in da Park

Kommer ni ihåg Mark in da Park från idol? Han är iallafall ny målvakt i Almtuna. Det är rätt coolt.

Gammalt blir nytt

Äntligen ny väg som btw jag blev först att köra på

Här hemma händer det grejer, vägar asfalteras om, tak rivs. Bort med all gammal skit och på med nytt.

I skolan har temat för denna vecka varit just gammalt. Vi har fått se filmer och varit på muséum om hur sjukvården var förr i tiden.

Film 1: Barnkunskap. Vi fick se en film om hur man behandlade sjuka barn förr i tiden, dvs man låste in dem i ett hus och lät dem inte träffa sina föräldrar, inte leka, inte vara utomhus. Barnen blev aldrig friska heller för det fanns inga mediciner så vissa stannade där hela livet.

Film 2: Socialpsykiatri. Filmen handlade om hur man behandlade psykiskt sjuka förr i tiden. Lite samma sak här, man låste in dem i ett hus och gjorde allt för att de skulle bli lugna, lät dom ligga i badet flera timmar, använde tvångströjor och andra hemska grejer.
Bonus: Eftersom vår skola ligger i Ulleråker som är känt för sin vård av psykiskt sjuka, passade det bra att gå på ett muséum en bit ifrån skolan där man fick se alla saker i filmen in real life, alltså man började inse att allt faktiskt har hänt på riktigt när man såg alla tvångströjor, badkar och fotografier.

Film 3: Social Omsorg. Vi kollade på en film som handlade om hur man har tagit hand om äldre under typ 1900-talet och uppåt. När de blev för gamla för att jobba kunde de inte fixa mat och hamnade i fattigstugan och typ dog där.

Det värsta är nog att det var inte så jäkla länge sen allt det här hände, ca 1900-1960-talet hände de värsta grejerna. Mina föräldrar levde ju till och med på den tiden...

Det var bättre förr - yeah right

RSS 2.0