Gammalt blir nytt

Äntligen ny väg som btw jag blev först att köra på

Här hemma händer det grejer, vägar asfalteras om, tak rivs. Bort med all gammal skit och på med nytt.

I skolan har temat för denna vecka varit just gammalt. Vi har fått se filmer och varit på muséum om hur sjukvården var förr i tiden.

Film 1: Barnkunskap. Vi fick se en film om hur man behandlade sjuka barn förr i tiden, dvs man låste in dem i ett hus och lät dem inte träffa sina föräldrar, inte leka, inte vara utomhus. Barnen blev aldrig friska heller för det fanns inga mediciner så vissa stannade där hela livet.

Film 2: Socialpsykiatri. Filmen handlade om hur man behandlade psykiskt sjuka förr i tiden. Lite samma sak här, man låste in dem i ett hus och gjorde allt för att de skulle bli lugna, lät dom ligga i badet flera timmar, använde tvångströjor och andra hemska grejer.
Bonus: Eftersom vår skola ligger i Ulleråker som är känt för sin vård av psykiskt sjuka, passade det bra att gå på ett muséum en bit ifrån skolan där man fick se alla saker i filmen in real life, alltså man började inse att allt faktiskt har hänt på riktigt när man såg alla tvångströjor, badkar och fotografier.

Film 3: Social Omsorg. Vi kollade på en film som handlade om hur man har tagit hand om äldre under typ 1900-talet och uppåt. När de blev för gamla för att jobba kunde de inte fixa mat och hamnade i fattigstugan och typ dog där.

Det värsta är nog att det var inte så jäkla länge sen allt det här hände, ca 1900-1960-talet hände de värsta grejerna. Mina föräldrar levde ju till och med på den tiden...

Det var bättre förr - yeah right

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0