Valfri rubrik

Har varit och shoppat en byrå idag så att jag förhoppningsvis ska kunna få plats med alla mina kläder. Problemet är bara att den är svart och nästan allt annat i mitt rum är vitt. Den sticker ut lite, om man säger så.

Eftersom vi handlade på IKEA så fick jag såklart bygga den själv. Tillsammans med mamma som inte vill avvika en sekund från instruktionsboken, och pappa som uppenbarligen inte vet hur en instruktionsbok fungerar och tror att han kan allt ändå.

Min avsikt var väl att låta dom tjafsa med varandra och bara sitta och titta på och kanske dela ut skruvar men jag blev mer delaktig än så och nu är jag trött och orkar inte lägga in saker i den. Mamma håller på och blir galen. Pappa också.

Jag orkar inte.

Aj

Ont ont ont. Att bli skjutsad på cykel från Ulleråker till Sunnersta är fan inte kul. Iallafall inte dagen efter. Då ligger jag hellre i bakluckan på en bil.

Men det är inte det enda. Om man nu kan få träningsvärk av kubb så har jag det.

Och mina fötter ska vi inte ens prata om.

Illamående är jag ju också.

Men det var det värt.

Det kommer ta tid att vänja sig.



Och jag kan inte bestämma mig för om jag gillar det eller inte

So you think you can dance

Är den enda serien jag följer just nu



Och låten de dansar till kan jag inte sluta lyssna på. Pitbull - I know you want me

Inga ord behövs


Jag gillar Västerås


Anna, Tessi och jag

Jag tyckte att Västerås levde upp till sitt rykte. Det från Salaborna alltså, inte det där med våldsamheterna.

Bra:

- Gratis inträde

- Billigt, en cider kostade 30 spänn

- Bussen, det är billigare för mig att åka till Västerås än till typ skolan, hur sjukt är inte det?

Dåligt:

- Inte så bra bussförbindelser

- Dåligt musik, jag menar vem fan spelar "när vi gräver guld i USA"? Inte för att jag har nåt emot den låten egentligen, kan tydligen hela texten utantill också, men på ett dansgolv??

Äh jag hade tänkt att jag skulle skriva en längre lista men nu kommer jag inte på någonting. Vi hann egentligen inte se så mycket av själva staden som jag hade tänkt och kan inte göra nån riktig bedömning

Men jag gillade det jag såg och att hela kvällen blev så billig. Jag gjorde nog inte av med mycket mer än 100 spänn (buss inräknat). Bara inträdet i Uppsala hade kostat en hundring.

Jag tycker om att åka till andra städer men får ändå en sån hemlängtan. Som vi sa på bussen, vi tycker om vår lilla skitstad.

Mamma och pappa är inte hemma och vet inte om att jag har varit i Västerås i helgen. Jag ville inte säga nåt för att jag visste att dom inte kommer gilla det, och speciellt inte nu om jag säger att jag har varit i Västerås. Då kommer dom bli skitsura. Men ingen av dom har frågat och jag tänker inte säga nåt heller har jag bestämt. Jag vet att dom inte skulle ha sagt att jag inte fått åka men det känns ändå skönt att bara kunna dra nånstans och inte behöva säga det till nån (eller jo Emelie) och slippa höra att det är en dum idé och få massa puckade följdfrågor. Kalla mig upprorisk, omogen tonåring om ni vill.

Bättre sent än aldrig

Vad jag lärt mig under dom här intensivveckorna i Sala:

- Att även gamla körskolelärare förbi pensionen kan visa fingret för folk. Två gånger, med ursäkten "Jag såg att dom var unga"

- Det finns folk som överkonsumerar toapapper ganska rejält.

- Hur jag och Elin ska ta hand om våran "Nisse"

- Att det är dyrt med bio i Uppsala

-  Att Salabor avgudar Västerås och hatar Uppsala

- Att alltid kolla efter talibaner

- Hela Salas historia i princip


Dom här 2 veckorna var såklart roliga men i slutet höll jag på att bli tokig på:

- Allt hat mot Uppsala

- Att dela toa med folk och att toan läckte

- Att alla dörrar knarrade som fan

- Vattenkranen i köket som var ett hopplöst fall

- Att jag fick alla tidiga tider medan Elin började typ halv 1 hela tiden. Det gäller också teoriprovet där jag har tid 8:30

- Att Janne berättade samma saker om och om igen.

- Att jag i slutet började lägga i 3:an istället för 1:an

- Den konstiga Salaluften som gör en sjuk.

Men Elin blev jag inte irriterad på. Det har gått väldigt bra att bo ihop, tycker iallafall jag, sen kanske Elin ville döda mig när jag gnällde som mest, vad vet jag? Hon gjorde det iallafall inte. Nej Elin du är väldigt lätt att bo med och nu tar vi våra jävla körkort i September så vi slipper se Sala och Janne igen.


Dagens sanning



Ordning är bara för idioter, genier behärskar även kaos.

Tror inte argumentet kommer räcka hela sommaren men kanske tills dom börjar jobba igen

Hemma!!

Nu är jag hemma i älskade Uppsala med trafikljusen igen och tänker stanna här ett tag.

Jag har sprungit på rekordtid och duschat och känner mig REN.

Jag har inte packat upp.

Jag har svarat på en fråga från en mamma som tror att jag är puckad trots att jag klarat mig nästan själv i ungefär 2 veckor nu.

"Ni delade väl lika mellan matpengarna?"

Nej jag betalade 50 spänn för maten och Elin 700, jag tyckte det blev mer rättvist så.

Och så har hon som vanligt öppnat min post också.

För er som undrar har jag ju då inget körkort med mig hem. Vi fick inte uppkörningstid förrän den 16 september och det suger ju eftersom mitt mål var att köra bil till sista första skoldagen.

Snart ska jag gå och lägga mig i min egen säng och slippa slå i väggen hela tiden. Jag är inte van vid 90-sängar har jag insett. 

Imorrn kanske jag berättar vad jag har lärt mig under de här två veckorna.


Spotify

Jag kan sitta i flera timmar framför spotify och bara lyssna på musik.

Men det är när man sitter riktigt länge som man inser bristerna. Det saknas låtar från Takida, Dead by April med mera, och hur kan In the Shadows med The Rasmus inte finnas när Ayos Betongdjungelboken finns?

Men man ska egentligen inte klaga, det är ju inte som om att jag betalar för det här.

Uppsala är hatat av Sala

Jag känner mig så isolerad. Jag har ingen aning om vad som händer i resten av världen och det stör mig. Jag har ganska begränsat internet, vet inte ens om jag får sitta här och blogga men det är ingen här så jag tar chansen. Det är alltid på morgonen som jag kan sitta vid internet på min rast.

Jag försöker åka med Elin så ofta jag kan och hon försöker åka med mig och det går oftast eftersom vi sällan har lektioner samtidigt trots att vi har olika lärare.

Jag har redan kört med 3 olika lärare och den jag körde med i dag verkar vara den jag ska ha mest. Det är bra för det känns som att han är bäst. Även om jag tycker att Elins är härlig så tror jag att jag lär mig mer av min. Däremot så lär jag mig inte alls lika mycket om Sala som när jag kör med Elins.

Visste ni att Sala har Sveriges största fängelse mitt i stan? Att under hela staden är det vatten och gruvor? Och att man bryter kalk här? Nej det visste ni inte, och det är sånt här som Elin blir förhörd på under sina lektioner. Och sen får vi alla såklart höra massa skit om Uppsala. Men Västerås däremot, det är en underbar stad det!

Och imorrn ska jag faktiskt till Västerås för att köra halkbanan så då får vi väl se hur jäkla bra det är där egentligen.

Nej men ni ska veta att jag och Elin gör vårt bästa för att försvara Uppsala men att det inte alltid är lätt mot de här avundsjuka Salaborna.

Nu ni

Jahapp. Imorrn bär det av till Sala. Jag borde gå och lägga mig snart men har inte ens packat klart. Jag har insett att jag är så jävla dålig på att packa och vet att jag ändå kommer glömma massa viktiga saker fast jag tar med mig halva huset.

Och hur ska det gå att köra bil med en annan person? Jag förstår ju tydligen bara när jag gör fel om någon förklarar det med fotbollstermer. Jag tror man får betala extra för sånt.

Men hursomhelst ska det bli så jäkla skönt att slippa vara hemma och svara på mammas dumma frågor. "Du tar väl med dig kortet?"

Nej mamma jag åker till Sala i 5 dagar utan pengar. Jag snattar mat på Ica och snor pengar av Elin för att betala bion. 

Tänker vara seriös idag.

Kom att tänka på en sak. Jag tycker inte om att inte ha koll på vilka som egentligen läser min blogg. Det har hänt mig flera gånger att någon har sagt någonting till mig som jag skrivit typ. Och jag tycker inte att det ska vara jag som ska fråga om personen läser min blogg utan jag tycker att personen ska berätta för mig att den läser. Förstår ni vad jag menar? Det finns ju faktiskt en liten risk att jag säger nåt dumt om personer som jag inte vet läser min blogg, det är ju det jag gör, driver med folk. På skämt alltså men alla förstår inte alltid att jag skämtar. Men det gör jag oftast.

Det var nog det seriösaste och dåligaste jag skrivit på länge.

RSS 2.0